Skip to content

TV-kamp: Topbrag i Forum Horsens

Facebook

Fredag aften står SPORT LIVE og Basketligaen for fredags-underholdningen, når Horsens IC tager imod Svendborg Rabbits i et opgør mellem Basketligaens nummer fire og nummer seks.

Baksetligaen er dog så uhyre tæt i år, at Horsens IC er på en delt førsteplads med både Bakken Bears, Team FOG Næstved og Randers Cimbria, da alle fire hold har 28 point. Horsens IC kan derfor komme på førstepladsen med en sejr over Svendborg Rabbits.

Der er kampstart i Forum Horsens klokken 19:15, men du kan allerede se med på SPORT LIVE fra klokken 19, hvor der er optakt.

Horsens IC jagter endnu en finaleplads

Horsens IC har haft en ganske glimrende sæson, hvilket også vises i tabellen, hvor de, som tidligere skrevet, er på en delt førsteplads, og det er især spillet i forsvarsenden, der har gjort underværker for det tidligere mesterskabshold.

Horsens IC er indehavere af Basketligaens tredje bedste defensiv, hvor de i gennemsnit tillader modstanderholdet at score 78,4 point per kamp, mens de i gennemsnit selv scorer 87,1 point per kamp. Forsvaret er en klar styrke, men offensiven fejler absolut intet.

I forsvarsenden har Koch Bar været en force, hvor han leverer solidt kamp efter kamp. Den høje center snitter 2,1 blocks og 0,7 steals per kamp. Han krydrer derudover sin fine forsvars-staline med at tage 8,7 rebounds per kamp.

I den modsatte ende har Horsens Basketligaens topscorer i form af Chris Lykes, der har brændt nettet af i denne sæson. Den lille amerikanske guard snitter 23,3 point per kamp, og han uddeler derudover 5,7 assist per kamp. Lykes trækker gang på gang overskrifter og ligger lunt i svinget i MVP-kapløbet.

Hvis Horsens IC vil booke en finaleplads for femte gang ud af de seneste syv sæsoner, skal produktionen fra folk som Chris Lykes, Leonardo Carlino, Koch Bar og Vedran Borovcanin ikke fejle noget. De fire spillere snitter over 10 point per kamp for sæsonen.

Horsens IC har vundet deres seneste tre kampe, og de håber på at vinde den fjerde på stribe.

Svendborg Rabbits vil redde sæsonen

Svendborg Rabbits, der kom direkte fra en pokaltriumf og en finaleplads i den seneste sæson, har ikke haft den ønskede sæson indtil nu.

Det sydfynske mandskab er i skrivende stund placeret på sjettepladsen i dette års Basketligaen, og der er på nuværende tidspunkt ti point på til en semifinale-adgangsgivende fjerdeplads, og håbet om at gentage den seneste sæsons store resultater hænger derfor i en tynd tråd.

Svendborg har den fjerdebedste offensiv i denne sæson, hvor de i gennemsnit scorer 87,3 point per kamp, og det skyldes, at de har flere strenge at spille på. På nuværende tidspunkt har Svendborg-mandskabet fem spillere, der i snit scorer over 10 point per kamp. Det drejer sig om Tyrell Kirk, Jaylen Aaron Fornes, Brantley Bynum, Kentwan Smith og deres topscorer Devin Whitfield.

Derudover ser det ud til, at den nyligt ansatte Jermaine Marrov er ved at få gang i opholdet på Fyn. Efter tre dårlige kampe så Marrov gå ud, da Svendborg mødte Holbæk-Stenhus den 28. januar.

Svendborg Rabbits har netop ansat en ny assistentræner i form af Alex Arias, der dermed forlader Bears Academy i samme stilling.

Svendborg Rabbits har vundet fire af deres seneste fem kampe, hvoraf det eneste nederlag kom til Bakken Bears. Så ligesom Horsens IC kæmper for at holde en god stime kørende, gør Svendborg Rabbits det samme.

Se kampen på SPORT LIVE med start klokken 19:15 og optakt fra klokken 19:00.

Flere artikler

Spændende sæson 2022/23 er slut

Mandag aften sluttede sæsonen i Basketligaen, da Bakken Bears på overbevisende vis sikrede sig det danske mesterskab med en samlet finalesejr på

Årets dommer i Basketligaen

Vi er nu ved at være nået til vejs ende i sæsonkåringerne for Basketligaen 2022/23. Den eneste pris, vi mangler, er “Årets