Skip to content

TV-kamp: Topbrag i Arena Næstved

Facebook
Foto: MJ Horsens

Torsdag aften byder SPORT LIVE velkommen til et vaskeægte topopgør i Basketligaen.

Ligaens førehold, Team FOG Næstved, tager imod Horsens IC, der i skrivende stund er på en delt andenplads med Randers Cimbria og Bakken Bears – fire point bag Næstved-mandskabet.

Der er altså værdifulde point på spil i aftenens TV-kamp på SPORT LIVE.

Kampen skydes i gang i Arena Næstved klokken 19:15, men du kan allerede se med på SPORT LIVE fra 19:00.

Kampen kan også ses på Jysk Fynske Mediers hjemmesider.

Stærk offensiv mod stærk defensiv

Team FOG Næstved har i denne sæson spillet sprudlende offensiv basketball og har ligaens bedste offensiv, hvor de i gennemsnit sætter 99 point på scoringstavlen per kamp.

Team FOG Næstved har inden aftenens kamp spillet 15 kampe, hvoraf det er lykkedes dem at score over 100 point i otte af dem, hvilket vidner om en succesfuld offensiv.

Næstveds gode offensiv kan især tilskrives de tre amerikanere Mike McGuirl, Rodney Chatman og Ian Rogers Dubose.

Husk at alle kampe fra Basketligaen kan ses på Jysk Fynske Mediers hjemmesider

Alle tre spillere er at finde på Basketligaens top ti over mest scorende spillere. Mike McGuirl er på andenpladsen med et snit på 23,3 point per kamp, Rodney Chatman er på tredjepladsen med et snit på 20,6, og Ian Rogers Dubose snitter 17,6 point per kamp, hvilket er nok til at placere ham på niendepladsen.

Ligaens topscorer skal dog findes i Horsens, hvor Chris Lykes er at finde. Over de 14 kampe den amerikanske guard har spillet i igangværende sæson, scorer han i snit 23,7 point per kamp. Han er derfor stærkt medvirkende til, at Horsens IC er at finde i toppen af ligaen.

Det er dog Horsens’ defensive arbejde, der har gjort forskellen indtil nu. Horsens’ forsvar er ligaens anden bedste defensiv, hvor de kun tillader 77,5 point per kamp – kun de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, har en bedre defensiv.

Samtidig medm at defensiven holder et jerngreb om modstanderholdets offensiv, scorer offensiven lige godt 87 point per kamp.

Koch Bar har været vigtig for De Gule, og det kunne senest ses i kampen mod BMS Herlev i sidste spillerunde, hvor han scorede 19 point og tog 16 rebounds, og det er netop reboundsspillet, hvor Koch Bar har været en af ligaens bedste indtil nu.

Han ligger på tredjepladsen over rebounds per kamp, hvor han snitter 9,2 rebounds, hvoraf 2,9 af dem er offensive.

Tæt kamp i toppen

Basketligaen er tættere end længe, og derfor tæller hvert point.

Hvis Team FOG Næstved formår at sende Horsens IC hjem til Jylland med et nederlag i bagagen, vil det samtidig betyde, at de vil komme seks point foran HIC i tabellen. Hvis Horsens derimod tager sejren, vil der pludselig blot være to point, der adskiller de to tophold, og ligaen vil derfor helt åben.

Husk at alle kampe fra Basketligaen kan ses på Jysk Fynske Mediers hjemmesider

Det åbner ydermere døren for Randers Cimbria og Bakken Bears, der begge lurer i baggrunden, så der er mere end blot sejren på spil i aftenens opgør.

Senest de to klubber mødtes var den 27. oktober, hvor Horsens på hjemmebane gjorde det onde ved Næstved-mandskabet og tog en sejr på 83-75 i en kamp, hvor Chris Lykes scorede 32 point.

Kampen skydes i gang klokken 19:15, men se med på SPORT LIVE fra 19:00.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for