Skip to content

TV-kamp: Randers får besøg af Amager

Facebook

Lørdag eftermiddag er der basketball fra Basketligaen på SPORT LIVE.

Randers Cimbria slår dørene op til lørdagens første kamp, hvor BK Amager har taget turen til Østjylland.

Det er top mod bund lørdag eftermiddag, da Randers er på en delt andenplads, mens BK Amager er placeret som næstsidst.

Der er kampstart klokken 13:00 med optakt på SPORT LIVE fra 12:45.

Randers vil presse Næstved i toppen

Randers Cimbria stod også for tv-kampen forleden, så lørdag får Randrusianerne mere tv-tid. Randers vandt opgøret i midtugen med 67-98.

Randers Cimbria har fået en glimrende start på sæsonen med otte sejre i ti kampe.

De to nederlag er kommet mod Team FOG Næstved og Horsens IC, så der er tale om en helt igennem godkendt start. Det rækker i skrivende stund til en andenplads, hvilket dog kan ændre sig med en sejr lørdag eftermiddag.

En sejr vil sætte ligaens førerhold, Team FOG Næstved, under pres, inden de skal i kamp senere lørdag.

Randers står med ligaens bedste defensiv, hvor modstanderne i gennemsnit bliver holdt til at score 73,4 point per kamp, så BK Amager skal levere en stærk præstation, hvis de skal trænge gennem Randers-defensiven gang på gang.

Derudover har de ligaens fjerde bedste offensiv, hvor de scorer 87,5 point per kamp, så Amager kommer formentlig også på overarbejde i defensiven.

Når det kommer til, hvilke spillere BK Amager skal holde øje med, er det værd at nævne Jonathan Klussmann, Brandon Norfleet, Bakary Camara og Josh Fortune.

Et kig på Randers-profilerne

Klussmann er mest scorende spiller for Randers med et snit på 19,4 point per kamp. Klussmann har en lang historisk med BK Amager, der desuden er hans barndomsklub, så for Klussmann er kampe mod BK Amager altid specielle. Kampen er blot endnu mere speciel, idet han kommer til at stå overfor sin far – dog ikke på banen.

Lars Klussmann er cheftræner for BK Amager, så Klussmann senior må formodes at kende til samtlige af Randers Cimbria-profilen svagheder.

I december sidste år scorede Jonathan Klussmann 50 point i en pokalkamp mod BK Amager, så den unge danske landsholdsspiller stortrives i kampe mod sit tidligere hold.

Klussmann-forbindelsen er sjovt nok ikke den eneste denne lørdag. I dagens tv-kamp krydser brødreparret Morten og Christian Bülow sammen. Morten Bülow spiller for Randers, mens storebror Christian er at finde på Amager-holdkortet.

Dernæst har Randers Cimbria amerikanske Brandon Norfleet i sit arsenal. Norfleet, der forlod Svendborg Rabbits til fordel for Randers Cimbria forud for indeværende sæson, er næstmest scorende spiller for Randers med 19 point per kamp. Norfleet er på andenpladsen i kampen om assists per kamp med 7,7 assists per kamp.

Defensiven styres af Bakary Camara, der snitter 9,2 rebounds og 2,8 steals per kamp.

Josh Fortune snitter 17,6 point, 7,4 rebounds og 2,8 assists per kamp for Randers.

BK Amagers svære sæsonstart

BK Amager har modsat Randers ikke haft den store succes i denne sæson.

Det startede ellers på bedst tænkelig vis med en sensationel sejr i første spillerunde over Svendborg Rabbits. Desværre for Amagerkanerne er det blot blevet til en enkelt sejr siden, som kom mod Holbæk-Stenhus.

Amager har vist lovende takter, men mangler endnu at få fuld valuta for den gode indsats.

BK Amagers topscorer indtil nu i denne sæson er amerikanske Jordan Johnson , der i snit scorer 14,2 point per kamp – dog skarpt efterfulgt af Tomas Atli Bjakason med 13,7 point.

Oscar Quackenbush og Andreas Meilby Amundsen er også bærende profiler på Amager-hold. De snitter begge over 12 point, og for at Amager kan forlade Arena Randers med en sejr skal disse fire spillere steppe up.

Deres mest reboundende spiller er Tomas Atli Bjarkason, der tager otte rebounds i gennemsnit per kamp.

Dagens favoritværdighed ligger hos Randers Cimbria, der kæmper om førstepladsen, men i Basketligaen skal man slet ikke tage noget for givet.

Kampen har tipoff kl. 13.00 og vises på SPORT LIVE.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken