Skip to content

TV-kamp: Næstved gæster Arena Randers

Facebook
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

Tirsdag aften er der et vaskeægte topkamp på programmet, når SPORT LIVE tænder op for braget mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved.

Dagens hjemmehold fra Randers Cimbria er inden kampstart placeret på en delt andenplads, sammen med Bakken Bears, og dagens gæster fra Team FOG Næstved er ligaens førende hold.

Begge mandskaber er i forrygende form, og inden kampstart har Randers vundet ni af deres seneste ti kampe, hvoraf det ene nederlag var til Bakken Bears.

Team FOG Næstved har – præcis som Randers – også vundet ni af deres seneste kampe. Deres nederlag kom dog til den anden Aarhus-klub, Bears Academy.

Der er kampstart klokken 19:15, men du kan allerede fra klokken 19:00 se med på SPORT LIVE.

Randers trio

Randers Cimbria har virkelig fået styr på sagerne.

Efter en sæsonstart, hvor det blev til to nederlag i de første fem kampe, er det lykkedes Randers Cimbria at feje næsten alt modstand af vejen. Det gik så godt, at Randers var ubesejrede i otte kampe i streg, inden det gik galt mod Bakken Bears.

Og en særlig grund til, at Randers leger med i toppen af Basketligaen er deres offensive spil, hvor de gang på gang vælter point i modstanderes kurv. Randers har inden dagens kamp spillet 15 kampe i denne sæson, og det er lykkedes dem at score mindst 80 point i 13 af kampene. Det er altså utrolig få gange, at Randers forlader en kamp uden i gennemsnit at have scoret mindst 20 point per periode.

Det skyldes i særdeleshed den scoringsglade trio i form af Brandon Norfleet,  Josh Fortune og Jonathan Klussmann. Sidstnævnte er holdets topscorer, da han i gennesnit scorer 19,5 point per kamp, mens de to andre begge snitter 18,5 point per kamp. I snit får Randers Cimbria altså 56,6 point per kamp ud af den stærke trio. Alle tre spillere er at finde på ligaens top ti over mest scorende spillere.

I alt scorer Randers Cimbria i gennemsnit 91 point per kamp, hvilket er det tredje højeste gennemsnit i Basketligaen.

Derudover leder Brandon Norfleet hele ligaen i flest assist per kamp, hvor han i gennemsnit uddeler 7,8 assist hver kamp.

Men hvis der er et hold, der har en varmere trio end Randers, så er det Team FOG Næstved.

Varme Næstved

Team FOG Næstved har været flyvende i denne sæson, og uanset udfaldet af aftenens kamp, vil de fortsat ligge nummer et i Basketligaen.

Næstved er indehavere af Basketligaens bedste offensiv, hvor de i gennemsnit scorer 99,5 point per kamp, og derfor utrolig tæt på at score 100 point per kamp. Det er lykkedes Næstved at runde 100 point i otte af deres 16 kampe – altså halvdelen. Og det kan de takke deres brandvarme trio for.

62,3 point.

Der er så mange point som Mike McGuirl, Rodney Chatman og Ian Rogers Dubose i gennemsnit scorer for Team FOG Næstved per kamp. Mike McGuirl fører an med 23 point, mens Rodney Chatman følger tæt efter med 21,7 point.

Senest scorede sidstnævnte 38 point i topkampen mod Horsens IC.  Ian Rogers Dubose følger trop med 17,6 point per kamp. Mike McGuirl og Rodney Chatman er henholdvis nummer to og tre på topscorerlisten, mens Ian Rogers Dubose er på en tiendeplads.

Senest de to klubber mødtes var det Næstved, der trak sig sejrsrigt ud af kampen med en sejr på 90-85. Her var det Rodney Chatman, der var topscorer med 32 point.

Tæt i toppen

Der er meget på spil i aftenens kamp for begge mandskaber. Team FOG Næstved kan med en sejr skabe endnu større afstand til Randers Cimbria.

Hvis sejren tages med tilbage over Storebælt, vil de være seks point foran Randers, og der skal en dårlig stime til, at Randers lige får hentet dem igen. Derudover vil det sætte pres på Bakken Bears, der fortsat skal jagte Næstved-mandskabet, hvis de vil forsøge at genvinde førstepladsen for grundspillet.

Derimod vil en sejr til dagens hjemmehold, Randers Cimbria, sætte endnu mere ild i en allerede tæt topkamp. Ikke nok med at en sejr vil bringe kronjyderne tættere på Næstved, så vil de også rykke Bakken Bears i tabellen, og de vil sætte ydeligere afstand til Horsens IC, der i så fald vil være foran med fire point.

Der er derfor både ære, selvtillid og vigtige point at spille om, når dagens topbrag skydes i gang klokken 19:15 på SPORT LIVE

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for