Skip to content

Tv-kamp: Kan BC Copenhagen drille Team FOG Næstved?

Facebook

Torsdag aften er det tid til årets første tv-kamp på SPORT LIVE, når Team FOG Næstved gæster BC Copenhagen i Valbyhallen

Kampen skydes i gang kl. 19:15, men fra kl. 18:45 viser SPORT LIVE deres ugentlige basketmagasin ´Overtime´, hvor Jonas Kvist Jepsen og gæster i studiet stiller skarpt på rundens kampe og status i Basketligaen.

Ugens tv-kamp er mellem Basketligaens fjerde- og syvendeplads, og som i de fleste kampe på dette stadie i grundspillet er der vigtige point på spil.

Torsdagens gæster ligger forud for ugens tv-brag to point bag Horsens IC på tredjepladsen, og derfor er en sejr mod hovedstadsholdet ekstra vigtigt.

Taber Næstved til BC Copenhagen, kan Randers Cimbria, der er lige bag Næstved i tabellen, nemlig lukke en stor del af hullet op til fjerdepladsen, såfremt de vinder deres næste par kampe.

For BC Copenhagen er det ikke en top tre-placering, der er inden for rækkevidde med en sejr, men københavnerne ligger i skrivende stund i en tæt duel med Værløse Blue Hawks om sjettepladsen – den sidste plads, der giver adgang til Playoff A.

Både Værløse Blue Hawks og BC Copenhagen ligger á point i tabellen med 12 point, men Blue Hawks har spillet én kamp færre end Copenhagen og har dermed en kamp til gode, hvilket alt andet lige medfører et ekstra pres på BC Copenhagen.

Mange strenge at spille på

Torsdagens gæster er et udenlandsk præget mandskab, der primært består af amerikanske profiler. Holdets største profil må regnes som værende topscorer Eric Ayala, der snitter 18,7 point, fem rebounds, 4,5 assists og 1,2 steals per kamp. Ayala skyder 38 % bag treeren og har været et af holdets største offensive våben i denne sæson.

Men hvor Næstved i sidste sæson havde én klar stjernespiller i form af sidste sæsons Most Valuable Player, Mike McGuirl, og to markante profiler ved siden af i Ian Dubose og Rodney Chatman, der også var med til at trække det tunge læs, er det lidt mere spredt ud i denne sæson.

Det ses ved, at Næstved har seks spillere, der snitter mere end ti point per kamp og to, der snitter ni point. Næstved har altså flere strenge at spille på. Jagan Mosely, der snitter 11,5 point per kamp, har dog blot spillet to kampe i denne sæson, da han kom sent i gang og først blev en skade kvit i sidste måned.

Næstved som hold har da også stor succes i den offensive ende, hvor de i snit scorer 98,8 point per kamp. Det gør dem til det næstmest scorende hold i Basketligaen efter Bakken Bears.

Tidl. Næstved-spillere kan komme til at volde Næstved problemer

Team FOG Næstved har altså mange profiler, men det samme gælder for torsdagens modstander. Hos dem hedder topscoreren Tahj Small. Amerikanske Tahj Small er forholdvis ny på holdet og har indtil videre været i aktion fem gange for BC i Basketligaen, hvori han snitter 16,2 point og seks rebounder.

Næstmest scorende er det danske landsholdsemne Martin Poulsen, der torsdag står foran sin tidligere arbejdsgiver. Poulsen snitter 15,1 point, 5,9 rebounds, fire assists og 2,3 steals per kamp. Poulsen går ind til mødet med Næstved i storform efter en kamp i sidste uge, hvor han scorede 30 point mod Randers.

De næste iøjenfaldende skikkelser på København-holdet er Andy Ramírez, Mr. Double-double, også kendt som Durell Vinson, og endnu en tidligere Næstved-spiller, Mathias Bak Christensen, der ligesom Martin Poulsen har blomstret op efter afskeden med Næstved.

Mathias Bak Christensen, der havde sin basketopvækst på Sydsjælland, kan desuden komme til at spille overfor sin bror, Lukas Meyer Christensen, der er et af de få danske talenter, der tørner ud for Næstved.

Sidst BC Copenhagen mødte Næstved, interviewede vi Mathias Bak Christensen for at høre mere om, hvordan det føltes at skulle spille mod barndomsklubben. Det interview kan du læse her.

Om Mathias Bak Christensen og Martin Poulsen kommer til at straffe deres tidligere klub må tiden vise. Følg med på SPORT LIVE fra 18:45.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for