Skip to content

TV-kamp: Kampen om fjerdepladsen

Facebook
Grafik: Basketligaen – Foto: Tom Andreasen – MJ Horsens

Mandag aften er der igen Basketligaen på Danmarks basketball kanal SPORT LIVE, når Horsens IC skal en tur til Sydfyn for at møde Svendborg Rabbits, og udfaldet af aftenens TV-kamp på SPORT LIVE ændrer ikke på stillingen i Basketligaen.

Det er måske ikke den bedste salgstale til at skulle tune ind og se kampen, men mandagens topbrag i Basketligaen er mellem de to hold, der forventes at duellere om fjerdepladsen i Playoff A 1-6, som er den sidste plads, der giver adgang til en semifinaleplads.

Svendborg Rabbits, der inden ugens TV-kamp ligger på femtepladsen i Basketligaen, har fire point op til netop Horsens IC på fjerdepladsen, så derfor er der uhyre vigtige point på spil til top fire-striden i Basketligaen.

Kaninerne kan med en sejr være blot to point bag Horsens i tabellen, hvilket for alvor ville give sydfynboerne tro på tingene. Omvendt vil en Horsens IC-sejr øge forspringet til Rabbits i tabellen til seks point, og skulle dette scenarie ske, ser det sort ud for Svendborg Rabbits.

Bevares, topbraget på Sydfyn er de to holds blot anden kamp i slutspillet, men hvis Horsens vinder i aften, har Svendborg seks point op til deres nærmeste konkurrent om en semifinaleplads.

Inden mandagens kamp har de to hold fortsat 18 mulige point at hente i slutspillet, og derfor skal Svendborg altså levere på et tårnhøjt niveau resten af Playoff A, alt imens Horsens IC skal smide point op til flere gange – men alt er stadig muligt i en historisk tæt Basketligaen.

Se den foreløbelige stilling i Basketligaen herunder:

Første kamp i slutspillet

Svendborg Rabbits gav i første spillerunde af slutspillet sig selv en hjælpende hånd frem mod en top fire-placering, da de på udebane mod BMS Herlev sejrede med 77-81. Læs om den kamp her.

Svendborg, anført af amerikanske Devin Whitfield, spillede en fin kamp og fortsatte med det lovende spil, som de sluttede grundspillet med.

I den anden lejr bød den forgangne spillerunde på nederlag til Horsens IC, der i fredags fik besøg af Bakken Bears på hjemmebane. De Gule fik en helt igennem horribel start på kampen og var resten af opgøret ude på jagt efter et comeback. Læs alt om det opgør her.

To hold, to nye cheftrænere

Udover at de to hold har det tilfælles, at de i skrivende stund kæmper om fjerdepladsen, kan begge hold ligeledes nikke genkendende til, at de kort inden slutspillet måtte tage afsked med sin cheftræner.

Svendborg Rabbits var et stykke tidligere ude end Horsens og fyrede amerikanske John Lattimore i slutningen af januar-måned grundet skuffende resultater. Erstatningen på cheftrænerposten lød på Mads Andersen, der i forvejen var en del af trænerstaben som assistent.

Siden Mads Andersen tog over har det set lovende ud for Svendborg Rabbits, der ser ud til at have fundet melodien, og det bliver således spændende at se, hvilken forfatning de er i, når de møder HIC i aften.

Hvor Svendborg havde et par kampe i slutningen af grundspillet med den nye cheftræner i spidsen, valgte Horsens IC sent på sæsonen at fyre Lukas Varga. Faktisk blev Varga først fyret ved slutningen af grundspillet.

Vargas erstatning er Jakob Hjorth, og den nye HIC-boss fik sig en svær start i sit nye job, idet han debuterede i den førnævnte kamp mod Bakken Bears, og derfor håber Hjorth på at få sin første sejr som cheftræner for Horsens IC, når de i aften møder Svendborg Rabbits.

Svendborg Rabbits – Horsens IC har tipoff kl. 19:15. SPORT LIVE indleder med optakt fra 19:00.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for