Skip to content

TV-kamp: Horsens IC mod Team FOG Næstved

Facebook
Foto: MJ Horsens

Torsdag aften er det igen tid til, at SPORT LIVE viser basketball fra Basketligaen.

Forum Horsens slår dørene op til at topbrag, hvor hjemmeholdet fra Horsens IC tager imod Team FOG Næstved.

Team FOG Næstved er ligaens eneste ubesejrede hold, og der er derfor mere end blot to point på spil for dagens gæster.

Horsens IC var ligaens andet ubesejrede hold efter de første fem spillerunder, men den stime blev brudt i weekenden, da Bakken Bears slog Horsens med 94-74. Topopgøret skydes i gang klokken 19:15, men du kan se med på SPORT LIVE fra klokken 19:00.

Et blik på profilerne hos gæsterne

Både Horsens IC og Team FOG Næstved har nydt god succes i starten af sæsonen, og en del af den succes kan man takke specielt to guards for: ligaens topscorer fra Næstved, Mike McGuirl, og hjemmeholdets hurtige guard Chris Lyke.

Inden torsdagens kamp har Næstved vundet sine første fem kampe i sæsonen, og her har Mike McGuirl i gennemsnit scoret 26,3 point per kamp, hvoraf han scorede imponerende 40 point mod Svendborg Rabbits. 30 point kom fra distancen.

I Mike McGuirl har Næstved fundet en skarpskytte, som bliver afgørende for at nå en topplacering i ligaen. Han er ligeledes Basketligaens førende spiller i flest trepointsscoringer, hvor han snitter fire ramte trepointsscoringer per kamp.

Udover den stærkt skydende amerikaner har Næstved tilføjet endnu en amerikaner, der scorer en masse point for klubben.

Ian Rogers Dubose snitter 18,8 point per kamp, så det er i særdeleshed de to amerikanere, Horsens-forsvaret skal være opmærksomme på.

Lykes fører an for HIC

En anden, ny amerikansk skikkelse i Basketligaen er Chris Lykes. Den eksplosive Horsens-guard er også startet sin Basketliga-karriere stærkt.

Den 24-årige guard har i denne sæson i snit scoret 22,0 point per kamp, og han var Horsens’ mest scorende spiller i den seneste kamp mod de forsvarende danske mestre, Bakken Bears. Her scorede han 29 point.

Chris Lykes ligger derudover i top ti over flest assists per kamp, hvor han i gennemsnit assisterer sine holdkammerater fem gange per kamp.

I Horsens har de et vigtigt forsvars-es, der bliver altafgørende i kampen mod Næstved: Koch Bar. Den store center snitter 9,4 rebounds per kamp, hvilket er det næsthøjeste snit i Basketligaen, og Horsens IC er afhængige af, at han levere på dagen og tager en masse rebounds. Frederik Rungby, der vendte hjem til HIC i sommer, er også at finde i top ti. Han snitter 8 rebounds per kamp.

Og så er der naturligvis de to danske landsholdsemner Leonardo Carlino og Liam Churchill, der ligeledes har fået en fin start på tilværelsen i Horsens.

Spændende TV-kamp

Det er endnu tidligt i sæsonen, men det er ingen hemmelighed, at begge klubber kæmper om medaljer som et minimum, men en finaleserie er naturligvis altid målet for tophold af denne kaliber.

HIC vandt bronze i sidste sæson, hvor de slog Randers Cimbria i kampen om tredjepladsen.

Team FOG Næstved endte lige akkurat uden for de sjove pladser i den seneste sæson, så de har blod på tanden om at komme indenfor, hvor det rigtig bliver sjovt, og hvor der er medaljer på spil.

Og den gode Næstved-start har kun givet klubben mere tro på tingene.

Torsdagens topkamp er altså af stor betydning.

Hvem der kommer sejrsrigt ud af opgøret, bliver vi klogere på torsdag aften.

Se kampen på SPORT LIVE med tipoff kl. 19:15.

Flere artikler

Spændende sæson 2022/23 er slut

Mandag aften sluttede sæsonen i Basketligaen, da Bakken Bears på overbevisende vis sikrede sig det danske mesterskab med en samlet finalesejr på

Årets dommer i Basketligaen

Vi er nu ved at være nået til vejs ende i sæsonkåringerne for Basketligaen 2022/23. Den eneste pris, vi mangler, er “Årets