Skip to content

Tv-kamp: Horsens IC jagter revanche mod Svendborg Rabbits

Facebook

Nummer to mod nummer tre. De Gule mod Kaninerne.

Mandag aften er der en sand lækkerbisken på programmet, når Svendborg Rabbits skal en tur til Østjylland og møde Horsens IC.

Opgøret mellem Horsens IC og Svendborg Rabbits er den første af to tv-kampe på SPORT LIVE i denne uge.

SPORT LIVE blænder op for optakt til mandagens topbrag kl. 19.00, men allerede fra kl. 18:45 kan du tune ind på kanalen, hvor der sendes det ugentlige basketmagasin ´Overtime´, hvor Jonas Kvist Jepsen og gæster i studiet stiller skarpt på rundens kampe og status i Basketligaen..

Formstærke Horsens IC

Mandagens hjemmehold, Horsens IC, går ind til opgøret på Basketligaens tredjeplads, men med en sejr mod Rabbits kan de erobre andenpladsen fra netop dem.

HIC går ind til kampen med stor selvtillid og med en sejrsstime på otte kampe. Horsens IC tabte sæsonens første to kampe, mens siden nederlaget i kamp to er det blev til lutter sejre til Vedran Borovcanins tropper. Desuden har HIC også vundet to kampe i pokalturneringen, så sejrsstimen er reelt på ti kampe.

Det ene af de to nederlag i Basketligaen i denne sæson fik Horsens IC i sæsonpremieren mod Svendborg Rabbits, så udover muligheden for at tage andenpladsen og tage en vigtig sejr til topstriden er der også ekstra motivation til de gulklædte i form af en revanche.

Nederlaget i sæsonens første kamp, hvilket desuden var Vedran Borovcanins officielle trænerdebut, vandt Svendborg Rabbits med 80-77.

For Horsens IC fører Gage Davis point-statistikkerne med 20,9 point per kamp. Hjemvendte Gage Davis, der også tørnede ud for klubben i 2020/21-sæsonen, har været uhyre vigtig for HIC i denne sæson, og han er også med i MVP-ræset, som Randers Cimbrias Steven Green dog ser ud til at føre.

Men HICs succes de seneste otte kampe i Basketligaen er dog ikke udelukkende på grund af Gage Davis, der er holdets stjernespiller.

Greg William Jr og Leonardo Carlino er de to lige bag Davis på klubbens scoringsliste med et snit på henholdsvis 16,8 og 15,6 point per kamp, men derudover har Horsens IC også en række virkelig dygtige rollespillere, der også har evnen til at spille en brandvarm.

Liam Churchill, der er førende i assists på holdet, Kur Jongkuch, nummer to i rebounds på HIC, og Sami Eleraky har nemlig også en stor aktie i holdets flotte stime.

Tavlen skal viskes ren i Svendborg efter to afklapsninger i træk

I Horsens har man fået opbygget en flot stime på otte sejre i Basketligaen og ti i alt, hvis man inkluderer pokalturneringen i regnskabet, men sidstnævnte stime ser lidt anderledes ud hos Svendborg Rabbits.

I Basketligaen har Svendborg flotte ni sejre og blot to nederlag, de har dog spillet en enkelt kamp mere end Horsens, men Kaninerne måtte forlade pokalturneringen i forrige weekend efter nederlag til Bakken Bears.

Stimen med kampe i alle turneringer er dog også blevet brudt ad flere omgange, da Svendborg Rabbits i denne sæson spiller europæisk basketball. Svendborg deltager i European North Basketball League (ENBL) sideløbende med Basketligaen og har hidtil spillet tre kampe i den europæiske turnering. Alle kampe er blevet til nederlag.

Sydfynboernes seneste optræden var i midtugen i ENBL, hvor de på hjemmebane tog imod ingen andre end Bakken Bears, der efter deres exit i FIBA Europe Cup også er med i ENBL i denne sæson. Det var anden kamp i træk, de to klubber mødtes.

I onsdagens Europa-kamp tabte Svendborg med 79-103.

Kampen forinden var den førnævnte pokalkamp mod selvsamme modstander, og dengang tabte Rabbits med voldsomme 122-61, så Rabbits går ind til mandagens kamp mod Horsens IC i jagten på en succesoplevelse og med håbet om at kunne få tanket noget selvtillid, inden de kort inden en kort juleferie skal spille europæisk igen.

Tavlen skal viskes ren.

For Svendborg Rabbits er profilerne amerikanerne Jaedon Willis, Dylan Penn, Hameir Wright, hollandske Dylan Van Eyck og danske Andreas Mortensen. Ved siden af profilerne har Svendborg et ungt, dansk kuld i Kalle Lynggaard Dyrholm, Tyrese Dada og Gabriel Vogel, der kommer ind fra bænken med gode indhop.

Klubben har for kort tid siden lavet nogle ændringer på holdet, der betød, at Greg Elliott og Ty Flowers blev skiftet ud med Dylan Penn og Dylan Van Eyck.

Navnebrødrene har dog ikke nået at spille mange kampe i Basketligaen endnu, men de har begge set ganske lovende ud. Den hollandske Dylan har hidtil spillet tre kampe, hvori han snitter 16,7 point, 11,7 rebounds, 5,7 assists, ét steal og 1,7 blocks, så man kan roligt sige, han er kommet godt fra land.

Find ud af, om Svendborg kan slå Horsens igen mandag aften fra kl. 18:45. Kampen sættes igang kl. 19:15 og kan ses på SPORT LIVE.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for