Skip to content

TV-kamp: Arena Randers udsolgt til topbrag

Facebook

Mandag aften er der topbrag i Basketligaen, når de forsvarende danske mestre, Bakken Bears, gæster Randers Cimbria i Arena Randers, og der venter de to tophold en fornem kulisse, for alle billetterne er nemlig blevet væk.

I forbindelse med topbraget holder Randers Cimbria i samarbejde med Randers Kommune et event, hvor mange af kommunens folkeskoler kommer forbi til en stor basketballoplevelse, mens også sponsorerne flokkes til aftenens kamp.

Mandagens brag i Randers er en TV-kamp på SPORT LIVE og har tipoff kl. 19:15. SPORT LIVE blænder op for optakt kl. 19:00. Hvis du ikke kan se kampen på SPORT LIVE, kan kampen også ses hos JFM (Jysk Fynske Medier), eksempelvis Randers Amtsavis eller Århus Stiftstidende. Det kræver et abonnement hos JFM for at kunne se kampen.

Link til kampen hos Amtsavisen.dk.

Link til kampen hos Stiften.dk.

Allerede søndag meldte kronjyderne udsolgt, så der kommer til at være godt med opbakning til Randrusianerne, der med en sejr mandag aften kan vippe lokalrivalerne Bakken Bears af førstepladsen. Forud for opgøret ligger begge hold på en delt førsteplads, også med Team FOG Næstved, med 30 point i 18 kampe, så lørdagens TV-kamp er i sandhed en kamp om førstepladsen i Basketligaen.

Vigtige point på spil

Aftenens kamp er som nævnt mellem to af ligaens bedste mandskab, så der er selvsagt vigtige point i braget mellem holdet fra Randers og fra Aarhus, men alle point er vigtige sådan som sæsonen er forløbet i år.

Basketligaen er historisk tæt på dette tidspunkt i sæsonen. Team FOG Næstved, Randers Cimbria og Bakken Bears ligger alle á point med 30 point, mens Horsens IC er lige bagved de tre tophold med 28 point. Næstved og Horsens har dog spillet 19 kampe, hvorimod denne kamp er Bakken og Randers 19. kamp..

Sejrsherrerne i aftenens kamp kan altså placere sig i en gunstig position inden Playoff A 1-6, der venter lige rundt om hjørnet.

Mandagens kamp er desuden en forsmag på årets pokalfinale, idet Randers Cimbria i sin semifinale i pokalturneringen sendte Team FOG Næstved ud i mørket, mens Bakken Bears satte en ende på Svendborg Rabbits´ pokaldrømme i sin semifinale.

Stjernespækkede mandskaber

Begge trupper har adskillige spillere, der er værd at hold øje med. Indledende råder Randers Cimbrias cheftræner Jimmy Moore over den måske bedste trio i Basketligaen i form af Jonathan Klussmann, Brandon Norfleet og Josh Fortune.

Trioen er altid en kæmpe offensiv trussel, og størstedelen af kronjydernes point kommer fra de tre Basketligaen-stjerner, der alle ligger inden for top ti over flest scorede point i denne sæson. At Randers-trioen måske er den bedste i Basketligaen understøttes af, at Randers Cimbria har været til stede på alle Fullcourt.dk Team of the Month´s i denne sæson. Hver gang har det været enten Fortune, Klussmann eller Norfleet, der har repræsenteret Randers på månedens hold.

Hos Bakken Bears er der ikke en klar trio, man kan kaste spotlight på. Bakken Bears er derimod et hold, der har mange, mange strenge at spille på, men holdet fra Smilets By har tilsvarende stjernespillere, der gang på gang gør sig positivt bemærket.

En spiller, der har gjort sig særligt bemærket for nyligt, er den tidligere Basketligaen Most Valuable Player Ryan Evans, der i de sidste par måneder har spillet strålende basketball. De mange gode præstationer har resulteret i, at den bomstærke forward er kommet på Fullcourt Team of the Month to gange i træk.

En anden spiller, man kan fremhæve, er det danske stortalent Gustav Knudsen, der gennem de sidste to måneder har været med til at tage teten hos Bakken. Knudsen er blevet bedre og bedre som sæsonen er skredet frem, og ham skal Randers Cimbria holde øje med – især i situationer hvor han kommer flyvende mod kurven, for Knudsen er en eminent dunker.

Sidst men ikke mindst kan man tage fat i Darko Jukic, der også har gjort det rigtig godt for Bakken i denne sæson, og i de sidste par kampe har Jukic også haft en stor andel i holdets sejre.

Mandagens TV-kamp er altså stjernespækket og vil foregå i en fyldt hal, alt imens der er masser på spil.

Kampen har tipoff kl. 19:15 på SPORT LIVE.

Flere artikler

Spændende sæson 2022/23 er slut

Mandag aften sluttede sæsonen i Basketligaen, da Bakken Bears på overbevisende vis sikrede sig det danske mesterskab med en samlet finalesejr på

Årets dommer i Basketligaen

Vi er nu ved at være nået til vejs ende i sæsonkåringerne for Basketligaen 2022/23. Den eneste pris, vi mangler, er “Årets