Skip to content

TV-kamp: Afgørende point til top-3 striden

Facebook

Torsdag aften lægger Arena Næstved gulv til et brag af en basketkamp, hvor der er dansk topbasket på menuen.

Team FOG Næstved tager imod Randers Cimbria i en kamp, hvor der er ufattelig meget på spil for begge hold. Team FOG Næstved ligger på nuværende tidspunkt på tredjepladsen, mens Randers Cimbria er indehavere af førstepladsen. Begge klubber har spillet en enkelt kamp mere end Bakken Bears, der indtager andenpladsen.

Med en sejr i aftenens kamp indhenter Team FOG Næstved Basketligaens førehold, Randers Cimbria, og begge klubber vil have 44 point, og dermed vil de ligge på en delt førsteplads i en historisk tæt Basketliga. Randers Cimbria vil derimod skabe en afstand til Team FOG Næstved, hvis de kan hive sejren med tilbage til Jylland, og det vil give dem gode chancer for at sikre en top to placering.

Der er kampstart klokken 19:15, men du kan se med på SPORT LIVE allerede fra klokken 19:00, hvor der er optakt.

Offensiv basketball i særklasse

De to mandskaber, der løber på banen torsdag aften har gennem hele sæsonen underholdt alt og alle med offensiv basketball i en uhørt høj klasse.

Inden aftenens kamp scorer hjemmeholdet i gennemsnit 98,2 point per kamp, mens dagens gæster i gennemsnit putter 88,8 point på tavlen, når deres kampe er færdigspillet.

Det høje scoringsgennemsnit, de to hold levere, er nok til, at Næstved-mandskabet er ligaens mest scorende hold, mens Randers’ scoringsgennemsnit er nok til en fjerdeplads – 0,1 point i gennemsnit bag Svendborg Rabbbits på tredjepladsen over mest scorende hold.

Når vi taler scoringsprocent, ses det tydeligt, at aftenens to hold tager kloge beslutninger, når de har bolden i hænderne. Hjemmeholdet fra Næstved har ligaens højste scoringsprocent, hvor de rammer 51,7 % af deres skud, hvoraf de rammer 38,8 % af deres trepointsafslutninger.

Det er særligt den stærke trio i form af Mike McGuirl, Rodney Chatman og Ian Rogers Dubose, der trækker det tunge læs for Næstved. De tre spillere er alle at finde i top ti over de mest scorende spillere i ligaen, hvor Mike McGuirl er ligaens førende spiller, hvor han snitter 22.0 point per kamp.

Dagens modstander fra Randers Cimbria leverer også flotte procenter, når de sender afslutninger afsted mod kurven. De rammer 48,1 % af deres skud, og der er nok til at give dem en tredjeplads over bedste skudprocenter – kun bag Bakken Bears og Næstved. Når de afslutter bag trepointslinjen rammer de 33,7 %, hvilket er nok til at have den femtehøjste procent i Basketligaen.

Ligesom Næstved har en stærk trio, har Randers sin egen i form af Josh Fortune, Brandon Norfleet og Jonathan Klussmann, der alle er at finde i top ti på scoringslisten. Josh Fortune er i skrivende stund deres højstscorende spiller, da han snitter 20,0 point per kamp.

Brandon Norfleet er ligaens mest assisterende spiller, hvor han i gennemsnit uddeler 7,4 assist per kamp, mens han scorer 17,3 point per kamp.

Ved siden af det offensive, kan Randers-mandskabet glæde sig over, at de har ligaens andenbedste defensiv, hvor de i snit kun tillader modstanderholdet at score 76,7 point per kamp, mens næstved tillader 84,7 point mod sig per kamp.

Hvis du vil se, hvordan aftenens topbrag udspiller sig, så kan du se med fra klokken 19:00 på SPORT LIVE, hvorefter der er kampstart klokken 19:15.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for