Skip to content

Svendborg Rabbits åbner ny sæson med et brag mod Horsens IC

Facebook
Foto: Tom Andreasen – Fotograf

Ventetiden er ovre.

I dag, torsdag den 14. september, kl. 19:15 er der tipoff til den første kamp i Basketligaen i sæson 2023/24, og der er en sand lækkerbisken på menuen på første spilledag.

Hjemme i Kaninhulen kommer Svendborg Rabbits på en tidlig styrkeprøve, når Horsens IC kommer på besøg. En lang sommer er overstået, og begge klubber har knoklet for at sammensætte den stærkest mulige trup.

Første mulighed for at se de to trupper i aktion er altså torsdag, og kampen kan ses på Danmarks basketball kanal SPORT LIVE, der indleder med optakt fra kl. 19.00.

Kampen kan derudover også ses på Jysk Fynske Mediers (JFM) hjemmesider, fx. Horsens Folkeblad og Fyens Stiftstidende.

Svendborg-Horsens er imidlertid ikke det eneste opgør fra Basketligaen torsdag. Også Team FOG Næstved skal i aktion, når Værløse Blue Hawks kommer på besøg. Den kamp skydes ligeledes igang 19:15 og kan ses på Jysk Fynske Mediers hjemmesider.

Hvad er der sket i Svendborg over sommeren?

Svendborg Rabbits har haft en travl sommer.

Det er en påstand, ledelsen hos Rabbits formentlig kan nikke genkendende til. Klubben fra Sydfyn gik ind til den forgangne sæson med momentum efter en suveræn sæson 2021/22, der bød på en pokaltitel og sølvmedaljer i Basketligaen.

Men ikke overraskende er en succesfuld sæson også ensbetydende med, at ens spilleres præstationer ikke er gået ubemærket hen. Flere af Rabbits-spillerne tiltrak stor interesse fra nær og fjern, og det resulterede i, at Svendborg forud for sidste sæson måtte lave et stort antal ændringer på holdkortet.

Svendborg-holdet fik en kedelig start på sidste sæson med et choknederlag til BK Amager i sæsonåbneren, og sydfynboerne led undervejs i sæsonen flere overraskende nederlag.

Rabbits sluttede sidste sæson på femtepladsen i Playoff A og missede således semifinalerne, men efter klubben skiftede John Lattimore ud med Mads Andersen sluttede Rabbits sæsonen med en fin stime.

Derfor har der som forventet været gang i svingdøren i Svendborg. Klubben har ligesom alle konkurrenterne været på rov i USA, men truppen er også blevet krydret med flere danske talenter, der har vist sig frem på de danske ungdomslandshold.

Men hvilke spillere har de hentet?

* Du kan læse lidt om de forskellige spillere ved at klikke på navnene *

Dertil har de rykket 20-årige Sofus Hultén op i ligatruppen fra egne rækker, mens Martin Lindholm Christiansen, Jacob Enevold Jensen og Anton Harbo fortsat er at finde i klubben.

På trænerfronten har de belønnet Mads Andersen med en ny kontrakt, mens Andersen har fået en ny assistenttræner i form af Jan Hricko fra Slovakiet.

Af nævneværdige afgange har de mistet Devin Whitfield, Brantley Bynum, Kentwan Smith og det danske stortalent David Fischer Hockerup.

Du kan se den fulde Svendborg-trup her.

Hvad er der sket i Horsens over sommeren?

Modsat Svendborg var Horsens IC et af de fire hold, der i sidste sæson spillede i semifinalerne. De gule østjyder måtte dog slutte sæsonen uden medaljer for første gang i ti sæsoner.

Mellem 2013 og 2022 sikrede HIC sig nemlig to DM-titler, fire sølvmedaljer og fire bronzemedaljer, men i sidste sæson tabte de bronzekampen til Randers Cimbria med 100-85.

Nu indleder klubben igen jagten på en topplacering og medaljer, og jagten starter i Kaninhulen på Sydfyn – og på sidelinjen bliver det med en ny mand i spidsen.

Efter sidste sæson indstillede klubmanden Vedran Borovcanin karrieren. Alderen var ved indhente 38-årige Borovcanin, der første gang trak den gule trøje over hovedet i 2013, men trods alderen var han fortsat en gevinst for HIC med et snit på ti point, 5,1 rebounds og 2,5 assists per kamp.

Nu er en flot karriere som spiller slut, men Borovcanin er ikke færdig med Horsens IC.

I torsdagens sæsonpremiere debuterer Vedran Borovcanin nemlig som cheftræner for Horsens IC. Der er altså mange gode grunde til, hvorfor man skal tune ind på SPORT LIVE kl. 19:15 torsdag aften.

Men hvilke spillere har Horsens hentet?

* Du kan læse lidt om de forskellige spillere ved at klikke på navnene *

Af nævneværdige afgange har de mistet Chris Lykes, Koch Bar, Gustav Suhr-Jessen og Christian Keeling.

Over sommeren har de forlænget aftalerne med Liam Churchill, Leonardo Carlino, Frederik Rungby, Esben Reinholt og Magnus Langager.

Torsdagens sæsonpremiere har tipoff kl. 19:15 og kan ses på SPORT LIVE.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for