Skip to content

Så kom den: Svendborg Rabbits slog afbudsramte bulgarer og fik sin første europæiske sejr nogensinde

Facebook
Foto: Tom Andreasen – Fotografi

Historie blev skrevet, da Svendborg Rabbits onsdag aften endelig fik hul på bylden i European North Basketball League (ENBL) og besejrede Spartak Pleven fra Bulgarien.

Dermed kunne Svendborg-spillerne fejre en tiltrængt europæisk sejr efter fem nederlag i træk, men sejren betød end som så. Det var nemlig første gang nogensinde i klubbens historie, at Svendborg kunne forlade en europæisk kamp som sejrherre.

“Sejren var vigtig for selvforståelsen og for at give yderligere erfaringer der skal styrke os på den lange bane som hold og klub,” skrev klubben på sin Facebookside kort efter sejren på 83-77 mod holdet fra Bulgarien.

Svendborg viste klassen

Det var et afbudsramt Spartak Pleven-mandskab, der var mødt op i Kaninhulen. Syv mand var alt, der var på holdkortet, grundet skader og sygdom, og derfor havde udeholdets cheftræner ikke et væld af muligheder og pauser at dele ud af.

Og det straffede Svendborg Rabbits, der var foran i størstedelen af kampen. Svendborg viste klassen og hentede en flot europæisk sejr på hjemmebane.

Du kan læse Fullcourt.dks referat af kampen lige her.

Svendborgs topscorer i kampen var amerikanske Jaedon Willis med 21 point. Nyindkøbet Kevin Marfo noterede sig for en flot double-double med 12 point og hele 15 rebounds.

For Svendborg blev danske Andreas Mortensen, der leverede 15 point og tre rebounds, hædret efter opgøret som kampens spiller sammen med Spartak Plevens Tsvetomir Chernokozhev.

Foto: Tom Andreasen – Fotografi

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for