Skip to content

Rundt om runden: 8.spillerunde

Facebook

Efter otte spillerunder i Basketligaen står det klart, at Horsens IC og Team FOG Næstved topper ligaen hver især med 12 point i syv kampe. De Gule fra Horsens indtager førstepladsen, da de er bedre indbyrdes med holdet fra Sydsjælland.

Begge hold var i den forgangne spillerunde i aktion og kunne gå på landskampspause med en sejr.

Fire spillere fra Basketligaen var med det danske herrelandshold på tur i weekenden. Bakken Bears-trioen Darko Jukic, Noah Churchill og Gustav Knudsen var blevet udtaget, mens Jonathan Klussmann også var at finde på det danske holdkort.

Desværre blev det til nederlag mod Nordmakedonien og Slovakiet for de danske drenge.

Storsejr til Næstved

I løbet af sæsonens første otte runder har Basketligaen været præget af adskillige overraskelser, hvor undertippede mandskaber besejrede forhåndsfavoritterne.

Historien var dog en anden i ottende spillerunde, hvor overraskelserne og spændingen i nogle kampe udeblev.

Team FOG Næstved tog i sidste uge imod BK Amager, og opgøret i Arena Næstved var en af de kampe, hvor både overraskelsen og spændingen udeblev.

BK Amager, der siden den sensationelle sejr mod Svendborg Rabbits i sæsonåbneren blot har hentet en enkelt sejr, blev kørt rundt i manegen mod et Team FOG Næstved-hold, der virkelig har tur i den for tiden.

Spillet flyder for Næstved, der lige nøjagtigt missede en plads i semifinalerne i sidste sæson, og i løbet af det seneste landsholdsvindue har Næstved forstærket truppen med Che Bob, der også spillede for klubben i sidste sæson. Det kan du læse mere om her.

Team FOG Næstved sejrede komfortabelt mod BK Amager med 120-78. Kampens topscorer var Amagers Oscar Quackenbush med 24 point.

Næstveds MVP-kandidat Mike McGuirl, der for nyligt blev kåret som sæsonens første Player of the Month i Basketligaen, scorede 23 point for Team FOG Næstved. Både Ian Dubose og Rodney Chatman satte 20 point.

Næstved uddelte øretæver til Amager, men Amagerkanernes nedsabling skulle vise sig ikke at være den største i ottende spillerunde.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her.

Tre på stribe for Svendborg

Efter en skidt start på sæsonen begynder det at ligne noget på Sydfyn.

Svendborg Rabbits hentede deres tredje sejr i streg, da de på ottende spilledag besejrede ligaens oprykker Holbæk-Stenhus på udebane med 75-92.

Med sejren rykker sidste sæsons sølvvindere i Basketligaen op på femtepladsen. Sydfynboerne står nu med fire sejre og tre nederlag, hvilket ikke just er tilfredsstillende, men den seneste periode viser, at pilen peger i den rigtige retning.

I den anden lejr er situationen ej heller fremragende, da Holbæk-Stenhus endnu har sin første sejr i ligaen til gode.

Sæsonen igennem har det været et tema, at Holbæk-Stenhus som forventet ville være stærkt udfordret, men det unge akademihold har trods at have været bagud stort nægtet at smide håndklædet i ringen, og opgøret mod Kaninerne var ingen undtagelse.

Holbæk har i mange kampe kæmpet i samtlige 40 minutter, og det er måske blot et spørgsmål om tid før det belønnes.

I forbindelse med mødet med Svendborg fik amerikanske Eysan Wiley debut for Holbæk. Wiley´s ankomst falder på et lunt sted for sejrsløse Holbæk-Stenhus. Wiley noterede sig for 20 point og 11 rebounds i sin debut.

Holbæks Rasmus Blak Møller spillede sin bedste kamp i Basketligaen i sin hidtil unge karriere. Den unge dansker scorede 28 point, hvilket er hans nye career high i Basketligaen.

Som dobbeltlicensspiller hos Team FOG Næstved i sidste sæson var 12 det højeste antal point, han scorede i en kamp. I denne sæson har han indtil videre scoret +15 point i fem af Holbæks syv kampe.

Mest scorende for Rabbits var Jaylen Fornes med 17 point.

Fortune og Norfleet førte an

Ugens TV-kamp var mellem BMS Herlev og Randers Cimbria i Nordic Basketball Arena Skovlunde.

Hjemmeholdet gjorde en god indsats, men det lykkedes Randers Cimbria at tage turen over Storebælt med en 77-85 sejr.

BMS Herlev åbnede ballet med et layup af Marqus Marion, der bragte BMS Herlev i front – for første, men også for sidste gang i kampen. Gæsterne fra Kronjylland tog efterfølgende over og var i resten af kampen i front.

Herlev spillede en dårlig første halvleg, hvor de kun fik scoret 29 point. Herlev så bedre ud i anden halvleg, hvor de fik skrabet point af Cimbrias føring, men det var aldrig nok til at overtage føringen fra Randers.

Randers Cimbria vandt med 77-85.

Holdkammeraterne Josh Fortune og Brandon Norfleet var kampens helt store oplevelser. Fortune leverede 26 point, ti rebounds og otte assists. Fortune var således tæt på en Triple-double og stjal dertil bolden af to omgange.

Brandon Norfleet, der kom på Fullcourt.dks første Team of the Month i sæsonen, var også tæt på en Triple-double med 23 point, ni rebounds og 11 assists. Norfleet sluttede også på to steals.

Topscorer for Herlev blev August Haas med 19 point. Marqus Marion lavede 18 point og tog syv rebounds.

Randers Cimbria har dermed sejret i fem ud af syv kampe, hvilket rækker til en tredjeplads. BMS Herlev har tre sejre i seks kampe.

Sæsonens største nederlag

Der var bøllebank først på ugen til BK Amager, og en tilsvarende ydmygelse skulle vise sig at udspille sig få dage senere, da Bakken Bears besøgte BC Copenhagen i Nørrebrohallen.

Hovedstadsholdet, der manglede flere profiler, blandt andet Nathan Scott, som de for nyligt har afsluttet samarbejdet med, blev banket med cifrene 68-118. Copenhagen var også uden Frederic Filsoof og Andy Ramirez, mens Bakken var uden Darko Jukic og Kylor Kelley.

Nederlaget på 50 point er det største i Basketligaen i denne sæson. I starten af oktober-måned sejrede Bears mod Holbæk-Stenhus med 49 point, så det er nu Copenhagen, der er indehaver af denne knap så fede rekord.

Bakken Bears sad på alt på spillet og var altdominerende foran en fyldt Nørrebrohallen.

Bjørnene tog kontrollen fra start og kunne cruise sig til en overbevisende sejr.

Spillet for Copenhagen som hold var ikke ideelt, men hjemmeholdets Sharif Barfi spillede en rigtig flot kamp. Barfi scorede 24 point, hvilket er hans career high i Basketligaen.

Bakken Bears´ Elijah Childs scorede 23 point.

Durell Vinson var ligeledes en af de fem spillere, der kom på Fullcourt.dks første Team of the Month i sæsonen.

HIC bevarer førstepladsen

Inden holdene kunne gå på en kort landsholdspause, skulle opgøret mellem Værløse Blue Hawks og Horsens IC afvikles.

Hjemme i Søndersøhallen tabte Værløse Blue Hawks til Horsens IC med 82-87.

Værløse Blue Hawks gik ind til kampen som ubesejrede på hjemmebane med sejre over Bakken Bears, Svendborg Rabbits og BK Amager, men den stime brød Horsens IC, der leverede en stærk holdindsats.

På det individuelle plan var det Værløses Balsa Veljic, der leverede en stor præstation. Veljic scorede 28 point og var således delt topscorer over de fem kampe i ottende spillerunde med Rasmus Blak fra Holbæk.

Horsens IC tog teten fra kampens start og spillede en suveræn første periode, der lagde fundamentet til sejr. Stillingen efter ti minutter var 12-31 i gæsternes favør.

Værløse var længe om at komme op i omdrejninger og var bedre med i de næste tre perioder, hvilket kampens slutcifre er et bevis på. Det var derfor en skidt første periode, der blev dyr for Værløse Blue Hawks.

Chris Lykes scorede 17 point for HIC, mens klubmanden Vedran Borovcanin scorede 16 point og havde syv rebounds og fire assists.

Sejren betyder, at HIC fortsat er på førstepladsen i Basketligaen.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken