Skip to content

Rundt om runden: 7. spillerunde

Facebook

Basketligaen fortsætter med at levere underholdende basketball.

I den forgangne spillerunde var ti hold i aktion, og runden var nok engang præget af en overraskende sejr til et undertippet hold, mens også ligaens først- og andenplads krydsede klinger.

Det hele startede onsdag aften i Kronjylland, hvor der var ingen slinger i valsen mellem Randers Cimbria og Bears Academy. Opgøret startede jævnbyrdigt ud og var efter ti minutter helt tæt, men i anden periode stak Randers Cimbria så småt af fra det unge aarhusianske hold.

I pausen var stillingen 51-39.

Academy kom ud til anden halvleg og prøvede på at lave et comeback, men Randrusianerne var i fuld kontrol og kunne derfor hente en komfortabel 91-69 sejr på hjemmebane.

Kampens topscorer var Brandon Norfleet med 19 point. Norfleet var tæt på en Triple-double med ni rebounds og ti assists.

Marcus Vinther scorede 17 point for Academy.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her.

Herlev fik sensationel sejr

En halv time senere blev kampen mellem BMS Herlev og Bakken Bears sat i gang, og dette opgør må betragtes som Game of the Week.

Det unge BMS Herlev-hold gik ind til kampen mod den danske mastodont som stærkt undertippede, men Herlev gav Bjørnene kamp til stregen. Nok var aarhusianernes holdkort præget af markante skikkelser, i form af Tony Carr og Deng Adel, med en fortid på den ene eller anden måde i verdens bedste basketballliga, NBA, men BMS Herlev-trioen bestående af Marqus Marion, Eamonn Joyce og August Haas gjorde det onde ved de forsvarende danske mestre.

Deng Adel har spillet 18 kampe for Cleveland Cavaliers i NBA, hvorimod Tony Carr i 2018 blev draftet til NBA, men aldrig formåede at debutere i ligaen. Begge spillere har spillet flere sæsoner i NBA G League.

Alt gik op i en højere enhed, og derfor var det BMS Herlev, der efter 40 minutters intens og underholdende basketball i Nordic Basketball Arena Herlev kunne fejre en sejr. Dermed var den dominerende Bjørnebande blevet nedlagt for anden gang i denne sæson. Bears fik deres første nederlag til Værløse Blue Hawks.

BMS Herlev slog Bakken Bears 78-71.

Kampens topscorer var Marqus Marion og Eamonn Joyce hver især med 21 point.

Horsens væltede Næstved af førstepladsen

Torsdag var der topopgør i Basketligaen, da Horsens IC hjemme i Forum Horsens tørnede sammen med Team FOG Næstved i kampen om den foreløbelige førsteplads i Basketligaen.

Team FOG Næstved gik ind til kampen som favoritter, da de forud for opgøret var ubesejret i fem kampe. Horsens IC gik ind til kampen med et ærgerligt nederlag i den seneste spillerunde til deres ærkerivaler Bakken Bears – hvilket var holdets første nederlag i denne sæson.

Det sydsjællandske mandskab formåede dog ikke at leve op til favoritværdigheden. I stedet var det Horsens IC, der tog sejren og de to point. Dette betyder, at Horsens IC nu sidder på førstepladsen i ligaen.

Horsens IC var langt hen ad vejen det bedre mandskab i kampen, og især en dominerende anden periode endte med at blive udslagsgivende i topbraget i Basketligaen. Stillingen i pausen var 45-26. Udeholdets Mike McGuirl har været en pointmaskine uden lige i holdets første fem kampe, men HIC fik lukket ned for McGuirl, der blot havde sat fire point på tavlen i første halvleg.

Næstved kom bedre ud til tredje periode, men spændingen endte med for alvor at udeblive i anden halvleg, hvorfor Team FOG Næstved måtte tage turen hjem uden en sejr i bagagen.

HICs Chris Lykes var i efterhånden vanlig Chris Lykes-stil kampens mest scorende spiller. Lykes scorede 32 point. Ian Dubose scorede 21 point, flest af alle for Næstved. McGuirl sluttede på 16 point og så altså en smule bedre ud i anden halvleg.

Holbæk jagtede første sejr

Rundens næstsidste kamp fandt sted på Amager mellem BK Amager og Holbæk-Stenhus, og her skulle der fem overtidsminutter til, før de kunne findes en vinder.

Sidstnævnte var på jagt efter sæsonens første sejr, og de kom også tæt på.

Holbæk gjorde det svært for hjemmeholdet fra BK Amager, der i sæsonpremieren på overraskende vis slog Svendborg Rabbits. De to hold fulgtes ad, og det var da også tæt, da tiden var ved at løbe ud af kampens fjerde periode.

Derfor skulle de to hold ud i overtid, hvor hjemmeholdet fra Amager endte med at trække det længste strå. Amager slog Holbæk med 90-88

Holbæk-Stenhus mangler dermed fortsat at smage sejrens sødme.

Kampens topscorer var Andreas Meilby, som sluttede med 24 point i kampen. Tomas Bjarkason og Joe Johnson stod for 23 point for Amager hver især. Topscorer for Holbæk var Rasmus Blak med 21 point. Blak havde også 12 rebounds i kampen.

Svendborg sejrede sikkert

Rosinen i pølseenden fandt vi på Sydfyn, hvor Svendborg Rabbits tog imod BC Copenhagen.

Nok har Svendborg Rabbits ikke ligefrem fået den mest ideelle start på sæsonen, men lørdag var der ingen grus i maskineriet. Kaninerne fik spillet til at flyde og levnede ikke mange chancer til gæsterne fra Nørrebro, der derfor måtte tage turen over Storebælt ovenpå et nederlag på 108-86.

Kampens topscorer blev både hjemmeholdets Devin Whitfield og gæsternes Nathan Scott. Begge spillere stod noteret for 18 point.

Efter de første ti minutter af kampen i Kaninhulen var 30-13, så allerede på det tidspunkt stod BC Copenhagen i den grad med ryggen mod muren.

Hovedstadsholdet kæmpede sig imidlertid tilbage i kampen og var blot bagud med ti point i midten af anden periode, men netop som Copenhagen igen kunne se lys for enden af tunnellen, svarede Svendborg tilbage, hvorfor stillingen i pausen var 49-31.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken