Skip to content

Rundt om runden: 19. spillerunde

Facebook
Foto: Kim Haugaard – FRAME2

Seneste spillerunde i Baskeligaen bestod af fem kampe.

Første kamp var mellem oprykkerne fra Holbæk-Stenhus og Randers Cimbria, og holdet fra Kronjylland hentede en komfortabel sejr på 62-82. Holbæk, der for nyligt fik sæsonens første sejr, spillede til tider rigtig flot og bed fra sig, men i sidste ende kunne Randers tage endnu en sejr i Basketligaen. Kampens topscorer var Randers Cimbrias Josh Fortune med 24 point. Topscorer for Holbæk-Stenhus var Gustav Winther med 17 point.

Bears Academy sejrede smalt mod Amager

To dage senere var der basket i Vejlby Risskov Hallen i Aarhus, hvor Bears Academy fik besøg af BK Amager. Det aarhusianske mandskab havde brug for en sejr for at holde liv i håbet og drømmen om en plads i top seks og dermed i Playoff A, og efter 40 minutters spil er håbet stadig i live.

Bears Academy besejrede Amager med 85-74, så sejren var ikke helt komfortabel. Kampens topscorer var hjemmeholdets Keane Thomann med 20 point. Mest scorende for Amager var deres nye amerikaner Mitch Pelissier.

Herlev tog to point mod Copenhagen

Rundens tredje kamp stod mellem BMS Herlev og BC Copenhagen, og begge hold gik ind til kampen vel vidende, at deres skæbne i forhold til hvilken slutspils-gruppe, de skal spille med i, allerede er afgjort. Men to point var der stadig på spil, og dem fik BMS Herlev med en sejr på 97-86.

Topscorer var Herlevs August Haas med 22 point. Copenhagen havde hele syv spillere med ti point eller flere i kampen.

Bakken Bears udspillede Kaninerne

Fjerde og næstsidste kamp i 19. spillerunde var en gentagelse af sidste års finaleserie i Basketligaen, Bakken Bears mod Svendborg Rabbits, og opgøret endte med samme udfald som sidste års fire finalekampe. Bakken Bears var i fuld kontrol og leverede en opvisning foran det hvidklædte hjemmepublikum.

Bakken Bears udspillede Svendborg Rabbits med cifrene 112-83. Topscorer var Darko Jukic med 23 point. Svendsborgs var Devin Whitfield med 17 point.

Horsens IC sejrede også komfortabelt

19. spillerunde blevet rundet af i Horsens, hvor De Gule tog imod Værløse Blue Hawks, og ligesom rundens forrige kamp blev det til en overbevisende sejr til hjemmeholdet. Horsens IC fik skovlen under Blue Hawks og vandt med 90-63.

Horsens ICs Gustav Suhr-Jessen og Leonardo Carlino scorede hver 15 point. Mikkel Hauge var kampens topscorer med 18 point.

20. spillerunde indledes fredag den 27. januar.

Flere artikler

Spændende sæson 2022/23 er slut

Mandag aften sluttede sæsonen i Basketligaen, da Bakken Bears på overbevisende vis sikrede sig det danske mesterskab med en samlet finalesejr på

Årets dommer i Basketligaen

Vi er nu ved at være nået til vejs ende i sæsonkåringerne for Basketligaen 2022/23. Den eneste pris, vi mangler, er “Årets