Skip to content

Rundt om runden: 14. spillerunde

Facebook
Foto: Robert Dines Rasch

14. spillerunde i Basketligaen bød på fire kampe i Basketligaen, hvoraf halvdelen blev vist på Danmarks Basketball kanal SPORT LIVE.

Runden blev skudt igang med en lækkerbisken af en kamp, da Svendborg Rabbits tog turen til Østjylland i håbet om en sejr mod Randers Cimbria.

Arena Randers dannede ramme om ugens første TV-kamp, og kampen levede fuldt ud til dens forventninger. Svendborg Rabbits har ikke helt fået det til at spille i denne sæson, og derfor var en sejr i Kronjylland ganske vigtig – både grundet behovet for at indhente nogle point mod konkurrenterne om en semifinaleplads såvel som at få opbygget noget momentum.

Tidligere på sæsonen slog Svendborg Rabbits netop Randers Cimbria, men onsdag den 14. december endte det ikke med samme udfald. I stedet kunne Randers Cimbria fejre en 92-85 sejr mod sidste sæsons sølvvindere.

Kampens topscorer var Brandon Norfleet, der mødte sin tidligere klub, med 32 point. Norfleet kunne pynte på sin statline med syv rebounds og seks assists.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her

BMS Herlev brager afsted

Samme dag, 45 minutter senere, kunne BMS Herlev fortsætte den imponerende sæson i Basketligaen. Det unge BMS Herlev-mandskab, der har stjålet alle overskrifterne i denne sæson, og som har imponeret stort, pligtsejrede mod Holbæk-Stenhus, der trods en stærk præstation af amerikanske Eysan Wiley må sande, at modstanden i Basketligaen er en lidt anden end i 1. division.

Dermed sejrede BMS Herlev for niende gang i denne sæson – ja, du læste rigtigt. Ni sejre og fire nederlag har denne sæson hidtil budt på for BMS Herlev, der buldrer derud af. I sidste sæson blev det i hele grundspillet til fire sejre og 14 nederlag. Denne sæson står således i kæmpe kontrast til sidste år, hvilket BMS Herlev må være meget(!) tilfredse med.

Topscorer i kampen mellem Holbæk og Herlev var Holbæks Eysan Wiley med 31 point.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her

Næstved levede op til favoritrollen

Tredje og sidste kamp onsdag d. 14 blev spillet mellem Team FOG Næstved og BC Copenhagen – to hold, der står vidt forskellige steder i indeværende sæson. Team FOG Næstved ser ud til at være en seriøst kandidat til en finaleserie og har gang i en stærk sæson.

Det samme gælder ikke helt på samme måde for BC Copenhagen, der blot står med tre sejre i 13 kampe. Bevares, forventningerne til Team FOG Næstved er nogle andre end til Nørrebroholdet, men BC Copenhagen viste i sidste sæson, at de var i stand til at lege med mod ligaens tophold, men historien har været en lidt anden i denne sæson.

Team FOG Næstved slog BC Copenhagen med 104-85 og er alene på førstepladsen i ligaen med 11 sejre og to nederlag.

Mest scorende i kampen var Næstveds Zach Rollins med 20 point.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her

BK Amager overraskede

14. spillerundes fjerde og sidste opgør fandt sted i Amagerhallen, hvor BK Amager skulle forsøge at slå Værløse Blue Hawks.

Hjemmeholdet, der forud for kampen blot havde sejret mod Svendborg Rabbits og Holbæk-Stenhus, gjorde det onde ved Værløse Blue Hawks og sejrede med cifrene 87-73.

BK Amager gik ind til kampen som stærkt undertippede ifølge bookmakerne, men en stærk fjerde periode af Amagerkanerne sendte sejren til BK Amager. Værløse Blue Hawks led derfor sæsonens niende nederlag og er to point foran BK Amager i tabellen.

Titlen som kampens topscorer blev delt af de to BK Amager-spillere Oscar Quackenbush og Carl Gustav Heegaard med 18 point. .

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for