Skip to content

Rundt om runden: 13. spillerunde

Facebook
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

December-måned står i Basketligaens tegn. Kampe er der ihvertfald masser af.

Den forgangne spillerunde i Basketligaen bød på fire af slagsen.

Runden startede i det østjyske, hvor Randers Cimbria i egen hule, Arena Randers, tog imod BK Amager. Kronjyderne gik ind til opgøret som storfavoritter, og Randers Cimbria, der har gang i en flot sæson, storsejrede også mod BK Amager, der nu blot har sejret i to ud af 12 kampe. BK Amager har hidtil slået Svendborg Rabbits og Holbæk-Stenhus.

13. spillerundes første kamp var ganske udramatisk, og spændingen udeblev, men trods det var der masser af nedslagspunkter i en kamp, der endte med at blive en rekordkamp for det ene hold.

Først og fremmest var opgøret noget særligt, da Randers Cimbria-profilen Jonathan Klussmann skulle krydse klinger med sin far, Lars Klussmann, der sidder på cheftrænerposten hos BK Amager.

En anden sjov historie kunne findes ved, at Randers har Morten Bülow på holdet. Morten Bülows storebror, Christian Bülow, har sin daglige gang hos BK Amager, så her var der også et familiemøde. Den ældste Bülow kom dog ikke i aktion i kampen.

Randers Cimbria satte sig hurtigt på kampen, og der skulle ikke gå lang tid, før at det stod klart som seer, at Randrusianerne var kommet for at spille. Randers Cimbrias offensiv var varm som aldrig før, hvilket mundede ud i, at BK Amager blev løbet over ende.

Randers Cimbria sejrede med de svimlende cifre 138-102. 138 point er absurd højt, og derfor slog Randers Cimbria klubrekord for flest point i en kamp(!!).

Læs meget mere om Randers Cimbria rekordkamp hos Fullcourt.dk her.

Bears Academy førte fra start til slut

Klubrekorder, familieopgør og 240 point i en kamp. Et sådant opgør er svær at følge op på.

Rundens næste kamp fandt sted i Aarhus, hvor Bears Academy bød Holbæk-Stenhus indenfor i Vejlby-Risskov Hallen. Holbæk-Stenhus gik ind til kampen i jagten på holdets første sejr i Basketligaen, men det blev heller ikke 12. gang, der var lykkes gang.

I stedet kunne Bears Academy tilføje en sejr på 73-63 og to point til kontoen. Modsat i Randers var opgøret i Smilets By noget tættere. Dog var der ikke just spænding til bristepunktet, da Holbæk-Stenhus aldrig fik bragt sig foran i opgøret, så man sad ikke med den følelse af, at kampen kunne gå hver sin vej.

Bears Academy var hele vejen igennem favoritter og formåede at færddiggøre arbejdet med en ti points sejr. Det var holdets sjette sejr i denne sæson.

Kampens topscorer var udeholdets Gustav Winther med 20 point. Winther sluttede også med otte rebounds.

Mest scorende for Aarhus-holdet var veteranen Keane Thomann med 17 point. Thomann sluttede med en double-double med 13 rebounds. Silas Oriane scorede 16 point.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her.

Horsens IC vandt tæt og dramatisk opgør

Tredje og næstsidste kamp om lørdagen var mellem BC Copenhagen og Horsens IC. Førstnævnte havde forud for kampen gang i en skidt stime med fem nederlag i træk. Derfor var det et top motiveret hjemmehold, der havde planer om at give Horsens IC en træls oplevelse i Nørrebrohallen.

Sådanne negative stimer kan ofte have en negativ effekt på holdets indstilling – især til en kamp mod et af ligaens tophold, der i denne sæson har oplevet godt med succes.

Men lørdagens tredje kamp blev ingenlunde overskygget af den dårlige Copenhagen-stime. Fra tipoff lagde Nørrebroholdet alt bag sig og var målrettet efter at gøre det onde ved Horsens IC, der inden opgøret havde tabt bare to kampe i denne sæson.

Trods en utrolig god fight måtte BC Copenhagen indkassere sit sjette nederlag i træk. Hovedstadsholdet var foran det mest af kampen og havde ret beset fortjent sejren, men da det spidsede var Horsens IC bedst.

Horsens IC besejrede BC Copenhagen med 88-91.

Kampens topscorer var Horsens ICs Chris Lykes med 29 point. Topscorer for BC Copenhagen var Hannibal Salomon med 24 point.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her.

Endnu et dramatisk opgør

Runden sluttede i Nordic Basketball Arena Herlev, hvor BMS Herlev tog imod Team FOG Næstved. Der var dømt topopgør mellem to af ligaens formstærke hold, og kampen skuffede ikke det mindste.

BMS Herlev har slået begge finalister fra sidste sæson, Svendborg Rabbits og Bakken Bears, i denne sæson, og i lørdagens sidste kamp var det unge mandskab tæt på endnu en sensationssejr.

Herlevitterne fulgte godt med udeholdet fra Sydsjælland og i pausen stod det helt lige, 34-34. Men i tredje periode stak Team FOG Næstved af fra BMS Herlev. Inden fjerde periode var Næstved foran med 13 point.

Gæsterne havde et godt udgangspunkt, men BMS Herlev nægtede at kaste håndklædet i ringen. BMS Herlev leverede en fjerde periode og jagtede et comeback.

Med 40 sekunder tilbage af kampen gjorde Herlev-profilen August Haas det til en to points kamp. De næste par boldbesiddelser bød på intenst forsvarspiller, men Haas´ scoring til 71-73 blev kampens sidste.

Derfor hentede Team FOG Næstved en flot sejr.

Titlen som topscorer i kampen skulle deles mellem hele fire spillere, to fra Herlev og to fra Næstved. August Haas, Marqus Marion, Mike Mcguirl og Martin Poulsen scorede alle 18 point i kampen.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for