Skip to content

Rundt om runden: 11. spillerunde

Facebook

Basketligaen bliver ved med at levere overraskelser og underholdende kampe, og ligaen er i denne sæson tættere end i de sidste mange sæsoner.

Horsens IC og Team FOG Næstved ligger efter 11. spillerunder placeret på de øverste to placeringer i Basketligaen á point med 16 point. Dernæst finder vi tre hold, Randers Cimbria, Bakken Bears og BMS Herlev, på 14 point. Det vidner om, at ligaen i år er uhyre tæt. Randers har desuden en kamp i hånden i forhold til Bears og Herlev.

Overraskelser har der været mange af efter 11 runder, og den liste blev én kamp længere i den forgangne spillerunde, hvor ligaens førerhold, Team FOG Næstved, snublede og tabte værdifulde point til ligaregnskabet mod Bears Academy. Denne kamp vender vi tilbage til senere i denne artikel.

Runden om runden for 11. spillerunde starter med opgøret mellem sidste sæsons sølv- og bronzevindere, Svendborg Rabbits og Horsens IC.

Svendborg Rabbits har ingenlunde haft den ønskede sæson, der har budt på adskillige uventede nederlag. I 11. spillerunde kom Horsens IC på besøg på Sydfyn, og nedturen fortsatte for Kaninerne, der trods en god fight måtte se sig besejret med 84-88.

Amerikanske Chris Lykes scorede 22 point for Horsens IC – flest af alle i kampen. Lykes havde dertil seks rebounds og seks assists. HIC-klubmanden Vedran Borovcanin scorede 19 point.

Kentwan Smith og Brantley Bynum scorede hver især 18 point for Svendborg Rabbits. Smith kunne notere sig for en doubledouble med ti rebounds.

Læs mere om kampen hos Fullcourt.dk her.

BMS Herlev sejrede i Søndersøhallen

BMS Herlev har været Basketligaens positive historie i denne sæson. Det unge, talentspækkede mandskab har allerede på nuværende tidspunkt sejret i flere kampe end i sidste sæsons grundspil, hvilket fortæller en del om Herlevs sæson.

I 11. spillerunde skulle Herlevitterne to gange i aktion, og runden bød på lutter sejre for holdet, der har lagt sig lunt i svinget om en plads i top seks og dermed en plads i Play-Off A 1-6.

Første sejr kom mod Værløse Blue Hawks, der ligesom BMS Herlev har hentet overraskende sejre mod sidste sæsons finalister, Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Værløse og Herlevs topniveau er derfor ikke til at tage fejl af.

De to holds første indbyrdes møde i denne sæson, der blev spillet på julemånedens første dag og vist på Danmarks basketball kanal SPORT LIVE, var en underholdende affære mellem de to lokalrivaler.

Værløses hjemmebane Søndersøhallen var fyldt op, men trods en god stemning fra de fremmødte på lægterne, tog Herlev revanche og sejren. De sidste tre kampe mellem de to klubber er endt med sejr til Værløse.

Kampens topscorer var BMS Herlev-stjernen Marqus Marion med 23 point. For Værløses vedkommende blev det Balsa Veljic med 17 point. Marion sluttede dertil med ni rebounds. Eamonn Joyce scorede 20 point og havde syv rebounds for Herlev.

Bears Academy overraskede

Udfaldet af rundens første to kampe bød ikke på de store overraskelser, men ugens tredje kamp endte ikke umiddelbart som forventet.

Team FOG Næstved har været dominerende i denne sæson og havde forud for 11. spillerunde blot tabt en enkelt kamp, mod Horsens IC, mens resten af kampene havde stået på sejre – blandt andet mod Bakken Bears på udebane.

Derfor kom det som en kæmpe overraskelse, da de undertippede Bears Academy tog til Sydsjælland og tog fusen på Næstved, der med en sejr kunne generobre førstepladsen i ligaen efter Horsens ICs tidligere nævnte sejr mod Svendborg.

Bears Academy besejrede Team FOG Næstved med cifrene 102-104. Kampen forløb som forventet med Team FOG Næstved i front. Sydsjællanderne fik aldrig etableret et kæmpe forspring til gæsterne fra Bears Academy, men inden fjerde periode havde de 12 point ned til aarhusianerne.

Fjerde periode endte dog med at koste dyrt for Team FOG Næstved, der blev spillet ud af banen. Academy vandt perioden med 24-38 og havde vendt kampen på hovedet, hvilket betød Næstved tabte for anden gang i denne sæson.

Topscorer blev Bjørnenes Silas Oriane med 28 point. For Næstved var det Ian Dubose med 27 point, mens Mike McGuirl leverede 26 point for Næstved.

Marius Sørensen var tæt på en tripledouble med 17 point, ni rebounds og 14 assists.

Bakken Bears kørte over BK Amager

To dage senere skulle der spilles to kampe i Basketligaen.

Ovenpå Næstveds overraskende nederlag var der lagt op til to spændende kampe, hvor Bakken Bears var storfavoritter i den ene kamp, mens favoritværdigheden i den anden kamp lå hos Randers Cimbria.

Modsat braget i Arena Næstved udeblev spændingen i lørdagens to kampe.

Hjemme i Amagerhallen tog BK Amager imod de forsvarende danske mestre, der gjorde kort proces mod Amagerkanerne, der blot har sejret i to ud af ti kampe i denne sæson.

BK Amager indledte sæsonen på sensationel vis med at besejre Svendborg Rabbits, men derefter gik der fem kampe, før de igen kunne tilføje to point til tabellen. Det var derfor heller ikke mange, der levnede BK Amager en stor chance for sejr mod et Bakken Bears-mandskab, der imidlertid ikke har været nær så dominerende i denne sæson kontra sidste.

Bakken Bears sejrede sikkert med 76-105 over BK Amager, der aldrig fandt fodfæste i kampen og endte med at tabe alle fire periode.

Mest scorende spiller var BK Amager Magnus Bjørnå. For Bakken Bears var det Gustav Knudsen med 20 point. Deng Adel havde en double-double med 14 point og 10 rebounds.

Bjørnene havde i midtugen været i Israel for at spille Basketball Champions League, hvor de tabte til Hapoel Jerusalem, men kampen tre dage tidligere gik ikke hen og fik indlydelse på kampen mod BK Amager.

Ingen overraskelse i Randers

Ligesom i Amagerhallen var der ikke meget spændning og drama, da Randers Cimbria hjemme i Arena Randers tog imod et udfordret Holbæk-Stenhus-hold.

Nyoprykkede Holbæk-Stenhus har fået en svær start på tilværelsen i Basketligaen og har endnu sin første sejr i Basketligaen til gode.

I den anden lejr har spillet næsten kørt som smurt i denne sæson. Randers Cimbria har kun tabt i to kampe i denne sæson, og da de har spillet en kamp færre end Næstved og Horsens kan de i princippet melde sig ind i kampen om førstepladsen i ligaen, når de i næste spillerunde skal spille to kampe. Kronjydernes nederlag er kommet mod Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits.

I lørdagens kamp pligtsejrede Randers Cimbria mod Holbæk-Stenhus med 96-63. Sejren var Randrusianernes syvende sejr i denne sæson.

Jonathan Klussmann førte an for Randers Cimbria, der vandt kampens første tre perioder, hvorimod fjerde periode blev tabt med et enkelt point, hvilket i virkeligheden var det eneste lyspunkt for de sjællandske gæster.

Klussmann var varm i første halvleg, hvor han scorede 20 point. I anden halvleg slap han til gengæld en smule på speederen, hvorfor han endte kampen med 25 point.

Klussmann havde dertil 6 rebounds og 6 assists.

Topscorer for Holbæk var Gustav Winther med 20 point.

BMS Herlev-eventyret fortsætter

Denne rundt om runden slutter med endnu en BMS Herlev-kamp.

Denne gang tørnede det unge mandskab sammen med Bears Academy i Bjørnenes hule.

BMS Herlev har ad flere omgang vist, hvad de er i stand til, når de på papiret er undertippet, men søndagens kamp stod mod Bears Academy, der i sidste sæson nappede sjettepladsen i grundspillet og dermed tog den sidste plads til Playoff A 1-6.

Med det niveau, Herlev har lagt for dagen i sæsonens første 11 runder, har forventningerne til holdet blot taget et nøk opad kamp for kamp. BMS Herlev har sat sig i en fordelagtig position i kampen om den sidste slutspilsplads, måske endda en endnu højere placering, og derfor var kampen mod Academy ekstra vigtig, da de er en direkte konkurrent i kampen den gyldne midterplacering.

Herlev har været suveræne i år, og kan de holde dampen oppe kan en plads i top fire tilmed komme på tale. Men de spekulationer kan vi tage op igen senere på sæsonen.

BMS Herlev kom, så og sejrede med 61-68 mod Bears Academy. Aarhusianerne spillede en dårlig kamp i den offensive ende og havde kun scoret 28 point i løbet af første halvleg, hvilket cheftræner Thomas Hemmingsen næppe kunne stille sig tilfreds med.

Kampens topscorer var Herlevs Eamonn Joyce med 23 point. Marqus Marion havde 11 point og seks rebounds. Bears´ topscorer var Tobias Mønsted med 14 point.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken