Skip to content

Randers Cimbria går foran i lokalsamfundet: Giver tilbage med skolebesøg og sociale projekter

Facebook
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

“Vi er meget mere end bare en basketballklub. Det er ikke kun inde på banen, vi vil være gode. Vi vil også være gode udenfor banen,”

Det var ordene fra Randers Cimbrias forretningsfører Mike Nielsen efter kronjydernes sejr mod Bakken Bears mandag den 13. februar. Den kan du læse om her.

Randers Cimbria tog en stor skalp i topbraget og indtog dermed førstepladsen i Basketligaen, men det var ikke kun inde på banen, at opgøret var en stor succes.

Udenfor stregerne var rammerne perfekte, og alt i alt blev det til lidt af en Randers Cimbria-festdag. I forbindelse med mødet med Bakken Bears havde Randers Cimbria, Randers Kommune og projektet get2sport arrangeret en stor begivenhed, der resulterede i en Arena Randers fyldt til bristepunktet.

Inden kampen havde Randers Kommune sørget for pizza og sodavand til alle de fremmødte – Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

I et forsøg på at give tilbage til lokalsamfundet har Randers Cimbria sæsonen igennem været på besøg hos kommunens folkeskoler, hvor hele truppen fra Randers-mandskabet ugentligt har været ude på skolerne og træne eleverne i basketball i idrætstimerne.

“Vi har et stort samarbejde med Randers Kommune og hjælper, hvor vi kan, for vi vil gerne give tilbage til lokalsamfundet, eksempelvis gennem skolebesøg. Vi sætter en stor ære i disse besøg,” fortæller Mike Nielsen.

Til braget mod Bakken Bears var disse elever og deres familier inviteret til underholdende topbasket fra Basketligaen, og Randers Kommune støttede op ved at betale for pizza og sodavand, mens Basketligaens siddende førsteplads dækkede entreen.

“Begivenheden var en stor succes, og det er ikke kun på grund af den gode stemning til kampen, men også fordi det avler nye medlemmer, hvilket er vigtigt. Vi bliver ved med at stige i medlemstal, så det er i den store helhed, det virkelig er godt,” siger Mike Nielsen.

“Vi kunne egentlig have gjort eventet meget større, men jeg måtte sætte begrænsing både på antal deltagende fra hver af de udvalgte skoler, men også på det samlede antal skoler som kunne deltage. I denne omgang havde vi deltagelse fra ti forskellige skoler. Dette skyldes, at vi ikke havde mere plads at gøre brug af i hal 3 som var fyldt til bristepunktet,”

“Vi får en masse positive tilbagemeldinger fra vores sponsorer, kommunen og skolerne. Det her samarbejde er en stor succes, og vi har allerede en masse skoler på venteliste til næste skoleforløb,” siger randrusianernes forretningsfører.

Randers Cimbrias indsats hos de randrusianske folkeskoler er blevet større og større over de sidste fem år, og med hele ti folkeskoler på venteliste og en klub med store ambitioner på området ser det ikke ud til, at indsatsen mindskes foreløbig.

Stemningen var i top, da Bakken Bears kom på besøg i Arena Randers – Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

Udover samarbejdet med folkeskolerne har Randers Cimbria også afholdt multisportskamp for ukrainske flygtninge, mens der også er et stort fokus på projekter rettet mod socialt udsatte, fortæller Mike Nielsen.

“Klubben vægter det sociale ansvar meget højt, og vi ønsker at hjælpe i samfundet. Vi ønsker at være mere end bare en klub på banen, og det er en af vores store værdier. Vores spillere og trænere er perfekte eksempler på dette, når man ser hvordan de giver energi til skolebesøgene. Det er ikke noget, de ser som en sur pligt, men noget, de synes er fantastisk. Det er en forudsætning for at være en del af klubben, at man også ønsker at yde en indsats uden for banen,” slutter Mike Nielsen

Slutspillet i Basketligaen venter lige rundt om hjørnet, og holdet fra Randers går ind til slutspillet på førstepladsen – for første gang nogensinde i klubbens historie.

Randers Cimbrias første kamp i slutspillet er den 2. marts hjemme mod Team FOG Næstved.

Se flere billeder fra begivenheden herunder:

Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen
Foto: Thorfoto – Mads Thor Knudsen

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for