Skip to content

Optakt: Jysk derby på programmet

Facebook
Foto: championsleague.basketball

Lørdag kl. 14:00 tørner ærkerivalerne Bakken Bears og Horsens IC sammen i Sparekassen Danmark Basketball Center i det nordlige Aarhus, og der er lagt i kakkelovnen til en vanvittig kamp mellem to af de dominerende hold i Basketligaen.

Horsens IC går ind til opgøret som ubesejret, idet de har hentet lutter sejre i fire kampe. Den gode sæsonstart har placeret De Gule på en foreløbig andenplads lige bag Team FOG Næstved.

Bakken Bears, der gik igennem sidste sæsons grundspil i Basketligaen ubesejret, måtte noget overraskende allerede se sig besejret af Værløse Blue Hawks i deres anden kamp i sæsonen.

Bakkens fokus er dog ikke helt og holdent på Basketligaen. I denne sæson har Bakken Bears nemlig kvalificeret sig til Basketball Champions League. Bjørnebanden var så sent som i onsdags i aktion i Champions League, hvor de på udebane i Istanbul, Tyrkiet, mødte Darüssafaka.

Det tyrkiske hold slog Bakken med 80-66, der endnu mangler at smage sejrens sødme i Champions League.

Det er altså et motiveret Bakken-hold, der vil tilbage på ret køl efter midtugens ærgerlige nederlag. Horsens IC går imidlertid ind til kampen med håbet om at kunne fortsætte deres flotte stime af sejre.

Skyler Bowlin tilbage i Basketligaen – nu i en Bears-trøje

Hver gang rivalerne Bakken Bears og Horsens IC står overfor hinanden er der garanti for god basketball og god stemning, men lørdagens opgør er på mange måder helt speciel.

Fra 2012 til 2015 var Skyler Bowlin en af profiler på Horsens IC-holdkortet, og den amerikanske guard spillede sig lige ind i hjerterne på HIC-fansene. Bowlin var elsket, og selvom det ´blot´ blev til tre år i klubben, var han betragtet som en HIC-klubmand – også længe efter han forlod den østjyske klub.

Men forud for indeværende sæson smed Bakken Bears en bombe, da de præsenterede tilføjelsen af netop Skyler Bowlin, der tilbragte sidste sæson i den tyske Bundesliga hos Telekom Baskets Bonn – et skifte, der ikke faldt i god jord hos de trofaste HIC-fans.

Lørdag vil Bowlin således stå foran sit tidligere hold og deres medrejsende HIC-fans for første gang.

Overskrifterne på lørdagens derby er mange, så der er i den grad lagt op til en fed kamp i Aarhus.

Kampens kan ses under FIBA Livestats her.

Flere artikler

Spændende sæson 2022/23 er slut

Mandag aften sluttede sæsonen i Basketligaen, da Bakken Bears på overbevisende vis sikrede sig det danske mesterskab med en samlet finalesejr på

Årets dommer i Basketligaen

Vi er nu ved at være nået til vejs ende i sæsonkåringerne for Basketligaen 2022/23. Den eneste pris, vi mangler, er “Årets