Skip to content

Finale-special: Den store optakt

Facebook
Foto: Bent Adolfsen – Grafik: Basketligaen

Torsdag går det løs.

Det er blevet tid til finalerne i Basketligaen, og om få uger ved vi, om det bliver Bakken Bears eller Team FOG Næstved, der kan kalde sig selv danske mestre.

Alle kampe fra finaleserien kan ses på Danmarks basketballkanal SPORT LIVE. Torsdagens finalebrag har tipoff kl. 19:15. SPORT LIVE blænder op for optakt kl. 19:00.

Kampene kan også ses på Jysk Fynske Mediers hjemmesider, såsom Stiften.dk.

Bakken Bears sikrede sig en billet til DM-finalerne efter en komfortabel sejr i semifinalen mod Horsens IC på 3-0. Bakken Bears udspillede deres gulklædte rivaler og gjorde kort proces med et sweep. Modsat Bjørnene skulle Team FOG ud i en ekstra kamp, da de samlet besejrede Randers Cimbria med 3-1.

Næstved indledte deres semifinaleserie med to sejre i de første to opgør. Randers gav dem kamp til stregen, men sydsjællanderne trak det længste strå og gav sig selv tre matchbolde til at afgøre deres skæbne. I seriens kamp tre gik det dog ingenlunde, som Næstved-spillerne havde håbet på. Modsat de to øvrige kampe blev det til en blowout-sejr til Randers, der kørte sin modstander over. I kamp fire fik Næstved dog slukket for Randers´ finaledrømme.

Derfor er det Bakken Bears og Team FOG Næstved, der torsdag aften tager hul på årets finaleserie.

Bakken Bears har hjemmebanefordelen i finalen, da de sluttede på førstepladsen i Playoff A med 48 point, og serien indledes således i Sparekassen Danmark Basketball Center i Aarhus. En eventuel kamp syv vil også finde sted i Smilets By. Team FOG Næstved blev toer i Playoff A. Holdet fra Sydsjælland stod også med 48 point efter mellemspillet, men da Bakken var bedst indbyrdes, fik de førstepladsen.

Erfaring mod finaledebutanter

Fire gange har årets finalemodstandere krydset klinger i denne sæson, og sejrene blev ligeligt fordelt mellem Bakken og Næstved, der hver især vandt én kamp på hjemmebane og én på udebane.

Derfor kan man forvente en jævnbyrdig finaleserie mellem to hold, der har vist, at de har kunne bide skeer med hinanden.

Men hvis man kigger på de to klubber i et historisk perspektiv, har vi på den ene side de forsvarende danske mestre Bakken Bears, der har 20 danske mesterskaber stående hjemme i pokalskabet. Denne pokalhøst kan Næstved til gengæld ikke nikke genkendende til, da de aldrig før har spillet sig i en finale i Basketligaen. Der er altså tale om en 20-dobbelt dansk mester mod en finaledebutant, men i kampens hede betyder denne historik som sådan ikke det store.

Dog har Bakken Bears adskillige spillere med masser af erfaring fra DM-finaler i form af Darko Jukic, Ryan Evans, Morten Sahlertz, Michel Diouf og Skyler Bowlin, der har stået i denne situation adskillige gange tidligere.

Stjerner på stribe

De to bedste hold i Basketligaen skal nu dyste om Danmarksmesterskabet, og de danske basketfans kan se frem til nogle fede kampe mellem to stjernespækkede mandskaber.

På Bakken Bears´ holdkort er der flere markante skikkelser i Elijah Childs, Ryan Evans, Darko Jukic, Skyler Bowlin og Skyler Flatten for blot at nævne nogle. Dertil har holdet den unge Gustav Knudsen, der efterhånden er blevet en stor profil hos Bakken.

Holdets topscorer er Ryan Evans og Elijah Childs, der hver især snitter 14,2 point per kamp. Gustav Knudsen scorer i snit 12,6 point per kamp. I alt har Bakken syv spillere, der snitter ti eller flere point per kamp. Pointene er altså godt fordelt hos Bjørnene.

Hos Team FOG er situationen en lidt anden, idet pointene i større grad er centreret rundt om tre spillere: Mike McGuirl, Rodney Chatman og Ian Dubose. Førstnævnte er ligaens topscorer med et snit på 22 point per kamp, hvortil Rodney Chatman er treer på topscorerlisten med 19,9 point per kamp.

Hos Team FOG finder vi også spillere som James Lull, Martin Poulsen, Zach Rollins og Mathias Bak Christensen, der bliver vigtige for det sjællandske hold i finalen.

Der er tipoff i Sparekassen Danmark Basketball Center til kamp et i finaleserien kl. 19:15 torsdag aften. Kampen vises som nævnt på SPORT LIVE.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken