Skip to content

Basketligaen stærkt repræsenteret i dansk bruttotrup

Facebook

Mandag udtog landstræner Allan Foss sin bruttotrup frem mod landskampene mod Georgien og Finland. Bruttotruppen består af 24 spillere, og af disse har ti spillere sin daglige gang i Basketligaen, der således er stærkt repræsenteret i den danske bruttotrup.

Bakken Bears er den klub med flest repræsentanter i bruttotruppen i form af Darko Jukic, Gustav Knudsen, Noah Churchill, Sylvester Berg, Andreas Holst og Frederik Drejer. De to sidstnævnte tørner desuden også ud for Bears Academy.

Dernæst har Værløse Blue Hawks to spillere med i truppen i Mikkel Hauge og Adam Heede-Andersen, mens Randers Cimbria og Horsens IC hver har en enkelt spiller i bruttotruppen med udtagelsen af Morten Bülow og Liam Churchill.

I løbet af de kommende uger skal ti spillere sorteres fra bruttotruppen på 24, så den endelige trup består af 14 spillere.

I november afholdte DBBF en såkaldt Next Generation-landsholdssamling, hvor den danske landstræner kunne få et nærmere kig på flere spillere. Til denne samling var både Adam Heede-Andersen, Andreas Holst, Frederik Drejer, Liam Churchill, Mikkel Hauge og Morten Bülow udtaget.

“Vi har udtaget 24 spillere, der i løbet af de næste tre uger skal blive til 14. Vi har i november haft en samling, som vi har kaldt “next generation”, og den samling synes jeg var et frisk pust, og gav os et godt indtryk af nogle andre spillere, end dem vi ellers har haft med igennem de sidste 18 måneder,” udtaler landstræner Allan Foss til Danmarks Basketball Forbunds facebookside.

Danmark spiller årets første landskamp fredag den 23. februar hjemme mod Georgien. Den efterfølgende mandag spiller Danmark på udebane mod Finland.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for