Skip to content

Bakken Bears kan med en sejr tirsdag slutte på førstepladsen i gruppe A i ENBL

Facebook
Foto: ENBL

En næsten udsolgt Sparekassen Danmark Basketball Center og en kamp om førstepladsen i gruppe A i European North Basketball League (ENBL).

What´s not to like?

Der er lagt op til en fed kamp tirsdag aften, når Bakken Bears får besøg af Landstede Hammers i ENBL. Bakken Bears kan med en sejr mod holdet fra Holland sikre sig førstepladsen i turneringens gruppe A, mens et nederlag betyder, at de bliver toer i gruppen bag Uniclub Casino Juventus.

Bakken Bears er allerede sikre på at skulle spille kvartfinale i ENBL i næste måned, men kampen tirsdag er fortsat af stor betydning.

En førsteplads betyder nemlig, at Bakken i kvartfinalen skal møde fjerdepladsen i gruppe B. Taber de til Landstede Hammer og bliver toer, skal de møde nummer tre i gruppen. De kan derfor komme til at møde en på papiret dårligere modstander, hvis Hammers bliver besejret.

Hammers er definitivt færdige i ENBL

Bakken Bears har altså meget at spille for i aften, men det gælder ikke på samme måde for Landstede Hammers, der er sikre på, at aftenens kamp bliver deres sidste i Europa i denne sæson.

Hammers vil ligegyldigt resultatet mod Bakken bliver femmer i gruppe A.

Hammers kan dog slutte deres europæiske kampagne med en positiv record, da de indtil videre har vundet tre og tabt lige så mange kampe.

Hammers slog blandt andet Svendborg Rabbits i sæsonåbneren, men Kaninerne ydede god modstand mod holdet fra Zwolle.

I den hjemlige liga ligger Hammers på tredjepladsen.

Hvilke spillere skal Bakken være opmærksomme på?

Hos Landstede Hammer har det i ENBL været tre spillere, der særligt har udmærket sig. Dette har været Noah Lawrence Dickerson, Darius Bernard Quisenberry og Jack Pagenkopf.

Dickerson er holdets stjerne og topscorer med et snit på 16,5 point per kamp, og den amerikanske power forward har i den hollandske liga været garant for en double-double med flere kampe, hvor han har samlet op mod 15 rebounds op.

Dickerson snitter næsten double-double i ENBL med 8,8 rebounds per kamp.

Quisenberry, der har gang i sin først sæson professionel basketballspiller, snitter 12,7 point, 3,8 rebounds og 3,9 assists per kamp.

Jack Pagenkopf snitter 11,4 point og 3,8 assists per kamp i ENBL i denne sæson.

Er du ikke tilstede i hallen, kan kampen ses på ENBL´s Youtube-kanal.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken