Skip to content

Årets spiller i Basketligaen

Facebook

Spillerne i Basketligaen har talt.

Årets spiller i Basketligaen for sæson 2022/23 er Team FOG Næstveds Mike McGuirl, der vinder den prestigefyldte pris foran et stærk felt. Et mulehår efter McGuirl var de to Randers Cimbria-profiler Brandon Norfleet og Josh Fortune på henholdsvis anden- og tredjepladsen.

Der var uhyre mange spillere om buddet til denne sæsons “Årets spiller”-pris, men med 23% af stemmerne er det Mike McGuirl, der kommer i fint selskab med markante profiler som Sebastian Åris, QJ Peterson og Roberto Gallinat, der har vundet prisen de sidste tre sæsoner.

Mike McGuirl er altså dette års “Årets spiller” i Basketligaen, og den amerikanske Næstved-stjerne har sæsonen igennem været rystende god. McGuirl, der har gang i sin første sæson som professionel basketballspiller efter fem college-sæsoner hos Kansas State Wildcats, indledte sin tid som Næstved-spiller med at levere 24 point, seks rebounds og fem assists i sin debut.

McGuirl viste tidligt i sæsonen, at han var en af de spillere, som modstanderholdene virkelig skulle øje med, og hvis holdene ikke allerede var klar over det efter de første par kampe, gik det så sandeligt op for dem i McGuirl´s fjerde kamp i Næstved-trøjen.

Her gjorde den amerikanske guard det onde ved de forsvarende sølvvindere fra Svendborg Rabbits med svimlende 40 point. McGuirl skød ti for 13 fra treeren, og fra da af meldte han sig for alvor ind i kapløbet om “Årets spiller”-prisen.

Siden da har han med undtagelse af nogle få præstationer vist et tårnhøjt niveau gang på gang, og derfor er han vinder af prisen “Årets spiller”. McGuirl fik overrakt prisen kort inden tipoff til kamp to i finaleserien.

Udover æren modtog Mike McGuirl også et ur sponsoreret af Basketligaens partner Festina.

Se de tidligere vindere af prisen her.

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for