Skip to content

Årets forsvarsspiller i Basketligaen

Facebook

Efter en årrække, hvor Bakken Bears´ Michel Diouf og Tylor Ongwae har domineret i kåringen af prisen “Årets forsvarsspiller”, går prisen for sæsonen 2022/23 til en spiller fra Randers Cimbria.

Her har spillerne i Basketligaen peget på Bakara Camara, der har været en force i den defensive ende for Randers Cimbria i denne sæson. Camara var en sikker vinder af prisen med 39% af stemmerne. Andenpladsen gik til Koch Bar, mens den tidligere prisvinder Michel Diouf blev treer i afstemningen.

Sæsonen igennem har Randers Cimbria været et af de absolut stærkeste offensive mandskaber, men defensivt har de også ligget i toppen af statistikkerne, og det skyldes især en velspillende Bakara Camara, der har en eminent spilforståelse og ikke mindst evnerne til stjæle bolden som få andre i Basketligaen.

Det ses eksempelvis i statistikkerne, hvor han snitter 2,5 steals per kamp, hvilket gør ham til den spiller med det højeste snit i steals per kamp lige bag August Haas fra BMS Herlev, krydret med 7,6 rebounds per kamp.

I løbet af sæsonen slog Camara Randers Cimbrias klubrekord for flest steals i en kamp, da han mod Bakken Bears i februar snuppede bolden intet mindre end ni gange. Randers´ hidtidige rekordindehaver var Chris Nielsen og Mark Collins hver med otte steals.

Bakara Camara fik overrakt prisen som “Årets forsvarsspiller” kort inden kampstart til årets bronzekamp mellem Randers Cimbria og Horsens IC. Udover æren modtog Camara også et ur af Basketligaens partner Festina.

Du kan se de tidligere vindere af prisen ved at klikke her.

Flere artikler