Skip to content

Uge 16 i Basketligaen.

Facebook

Godt med kampe på programmet.

Pokalsemifinalisterne er fundet, inden den næste runde af Basketligaen bliver spillet. Bakken Bears møder Team Fog Næstved, og Randers Cimbria møder Svendborg Rabbits. Semifinalerne skal afvikles imellem d. 21. og 23. januar, og pokalfinalen spilles søndag d. 17. april.

Torsdag d. 13. januar kl. 19:15 er der TV-kamp på SPORT LIVE direkte fra Søndersøhallen, hvor Værløse Blue Hawks tager imod BMS Herlev.

Lørdag d. 15. januar kl. 13:00 i Nørrebro Hallen spiller theView Copenhagen imod Bears Academy. Den første kamp gik til århusianerne, der havde godt styr på københavnerholdet. Med en sejr mere kan Bears Academy bringe sig 4 point foran næste hold i rækken til 6. pladsen, og i hvert fald for en dags tid indtage 5. pladsen i Basketligaen. Det blev mandag d. 10. januar offentliggjort, at theView Copenhagen blev taberdømt i deres sejr over BK Amager i december måned. Dette betyder, at de nu er nede på 4 point på trods af deres 3 sejre i sæsonen. Skal theView Copenhagen gøre sig nogen forhåbninger om at ende på 6. pladsen, har de en svær tid foran sig, og skal starte med at vinde kampen over Bears Academy med minimum 18 point.

Lørdag d. 15. januar kl. 14:00 er det andet Århus hold i aktion. Bakken Bears møder her Team Fog Næstved, som er en lille forsmag på pokalsemifinalen imellem de to hold. Det endte med at blive et tæt opgør, da de sidst stod overfor hinanden, som to ubesejrede hold d. 23. oktober 2021. Denne gang er det Bakken Bears der står tilbage som ubesejret, og det lader umiddelbart ikke til at ændre sig. Bakken Bears har 5 kampe tilbage i sæsonen, og hvis man går ud fra hvordan de tidligere kampe har været, så er Team Fog Næstved måske det hold, der har størst mulighed for at tage en sejr imod dem.

Lørdag d. 15. januar kl. 16:00 spiller BMS Herlev imod Randers Cimbria i Herlev Hallen. Gæsterne fra Randers havde foden på speederen sidst de to hold mødtes, hvor de vandt to perioder og spillede lige op i to med det unge BMS Herlev hold. Der er sket lidt siden det sidste møde. Det seneste er, at Randers Cimbria har signet Josh Fortune, som i sæsonen 2019/2020 snittede 16.2 point, 5 rebounds og 2.6 assists. BMS Herlev sagde lige før nytår farvel til Tirus Smith, og har samtidig haft nogle småskader i truppen. Senest måtte holdet undvære deres kaptajn og ligaens nr. 2 i assist Danijel Marsenic imod Bakken Bears.

Søndag d. 16. januar kl. 15:00 tager Horsens IC imod Værløse Blue Hawks i Forum Horsens. Det er første Basketliga kamp for de gule i en måned, da de for anden gang har været ramt af Covid-19. Det blev dog til et nederlag i pokalkvartfinalen imod Team Fog Næstved. Værløse Blue Hawks røg også ud af pokalen, da de spillede imod Svendborg Rabbits. Horsens IC har hele otte kampe tilbage i sæsonen, og hver en kamp tæller, hvis de skal slutte i toppen af ligaen og på en af de fire semifinale pladser. I slut december sagde man farvel til Alioune Tew, og har netop signet center Miki Novovic, der spillede to sæsoner for Team Fog Næstved i 2019/2020 og 2020/2021. For Værløse Blue Hawks har det knebet lidt med størrelsen, da Jakob Nielsen er ude i nogle måneder, og deres anden store mand Elhadji Amadou Dieng heller ikke har været at finde i de sidste kampe. Man kan dog se forbedring hos flere af de unge spillere, som er en stor del af holdets succes i fremtiden.

Flere artikler