Skip to content

PRO A – Et kig mod afslutningen på grundserien

Facebook

BL ligger stille de næste 10 dage på grund af at landsholdets skal spille EM-kval. Når turneringen genoptages den 24. februar er der kun cirka 4 uger tilbage af grundspillet og der begynder nu at tegne sit et billede af hvordan ender og hvordan kvartfinalerne kommer til at se ud. I denne artikel vil vi derfor ud fra den aktuelle stillingen i BL, se på hvordan de enkeltes hold muligheder ser ud i resten af grundspillet og om hvem de kan møde i slutspillet.

#1 Bakken Bears 20 kampe spillet (19 sejre og 1 nederlag)

Resterende program: 24/2 Bears Academy (U), 3/3 Rabbits (U), 12/3 Team FOG (U), 16/3 Cimbria (U), 21/3 HIC (U) og 29/3 Rabbits (H)

Siden Bakken Bears tabte til Randers Cimbria i 3. spillerunde er det blevet til 17 kampe i træk uden nederlag og ligner en sikker vinder af grundspillet selvom holdet i løbet af de sidste 6 kampe skal spille på udebane mod alle de øvrige hold fra  PRO A. Alle kampe som potentielt kan give nederlag men selv med et par nederlag er 1. pladsen i grundspillet ikke i fare.

Bakken Bears snitter 106,3 point pr. kamp og tillader kun modstanderne at score 79,0 point så hvis Bakken skal besejres så kræver det at man får lukket ned for deres velsmurte angrebsmaskine anført af QJ Peterson der med 22,3 point pr. kamp er topscorer i BL. Et andet af holdets våben er at næste alle spillerne på holdet tør og kan skyde fra 3-points land. Hele 709 forsøg er det blevet til i løbet af sæsonen og 285 af forsøgene svarende til 28,2% er røget i kurven.

Forventet slutplacering i grundspillet: 1
Forventer kvartfinalemodstander: Bears Academy eller Copenhagen Basketball

#2 Horsens IC 21 kampe spillet (14 sejre og 7 nederlag)

Resterende program: 4/3 Cimbria (H), 13/3 Wolfpack (U), 21/3 Bakken Bears (H), 24/3 Team FOG (U) og 29/3 Bears Academy (H)

Der bliver hård kamp om 2-4 pladsen i PRO A og lige nu er det HIC der på 2. pladsen, men der skal ikke mange nederlag til i holdets sidste 5 kampe før at tingene kan blive vendt på hovedet. HIC fik med sejren over Randers Cimbria i lørdags rejst sig ovenpå den dårlige kamp mod Team FOG Næstved der resulterede i et nederlag hjemme i Forum Horsens.

HIC kan når hele klaveret spiller samme rytme slå alle holdene i PRO A men kan også tabe til de 4 øvrige hold hvis rytmen svigter.  Holdet har pt en del skadet spillere idet Lasse Elbæk og Marius Rasmussen ser færdige ud for resten af sæsonen Også Richmond Airiguzoh er skadet men forventes snarest klar igen.

Forventet slutplacering i grundspillet: 2-3
Forventet kvartfinalemodstander: Bears Academy eller Copenhagen Basketball, Værløse Blue Hawks eller BMS Herlev Wolfpack

#3 Randers Cimbria 20 kampe spillet (13 sejre og 7 nederlag)

Resterende program: 4/3 HIC (U), 10/3 Rabbits (H), 16/3 Bakken Bears (H), 21/3 Værløse Blue Hawks (H), 27/3 Copenhagen Basketball (U) og 31/3 Wolfpack (U)

Cimbria er inde i en stime på 4 nederlag i træk og hvad der lignede en sikker 2. plads i grundserien er nu forvandlet til en gyser inden holdets sidste 6 kampe. I de næste 3 kampe møder Cimbria hold fra PRO A inde der sluttes af med 3 kampe mod PRO B hold og der skal ikke mange nederlag til før at Svendborg Rabbits kan overhale Cimbria på 3. pladsen.

Cimbria har gennem hele sæsonen scoret mange point i sine kampe og snitter 97,7 point, kun overgået af Bakken Bears. Forsvaret har derimod ikke virket optimalt de sidste par kampe og holdet har lukket rigtig mange point ind. Hvis Cimbria skal gå hele vejen til DM-finalerne så er det et af nøglepunkterne at holdet ikke kan tillade sine modstandere at løbe så meget på dem i fastbreak. Så de er nødt til at steppe op i forsvaret uden at de får betydninger for deres eget angrebsspil.

Holdet har været uden David Crisp som snitter lige under 28 minutter pr. kamp i deres 2 seneste kampe og der ser ud til at fraværet af Crisp går ud over Chris Nielsens spil. Borgmesteren fra Randers har ellers været rygende varm i januar måned hvor det blandt andet blev til 45 point i kampen med BK Amager men uden Crisp på banen er det kun blev til henholdsvis 15 og 2 point i de sidste 2 kampe.

Forventet slutplacering i grundspillet: 2-4
Forventet kvartfinalemodstander: Bears Academy eller Copenhagen Basketball, Værløse Blue Hawks, BMS Herlev Wolfpack eller Team FOG Næstved

#4 Svendborg Rabbits 21 kampe spillet (13 sejre og 8 nederlag)

Resterende program: 3/3 Bakken Bears (H), 10/3 Cimbria (U), 15/3 Wolfpack (H), 22/3 BK Amager (H) og 29/3 Bakken Bears (U)

Rabbits kæmper med næb og klør for at holde fast i 3. pladsen i grundserien som vil give en på papiret nemmere modstander i kvartfinalerne end hvis holder ender på 4. eller 5. pladsen. Holdet kan spille lige op med de fleste hold i PRO A men har en dårlig vane med at smide sejrene til sidst. En væsentlig årsag til dette er at holdet tit løber ind i at nogle af deres profiler forholdsvis tidligt i kampene kommer i fejlproblemer og derved er bænket mod slutningen på kampene.

Rabbits har ikke det nemmeste program tilbage og skal blandt andet møde Bakken Bears 2 gange og Randers Cimbria én gang. En sejr mod Cimbria kan blive afgørende for om holdet kan snuppe 3. pladsen i grundspillet men så er nøglespillerne nødt til at stoppe med at lave de ”dumme” fejl tidligt i kampen. Samtidigt skal Sebastian Aars, der snitter næste 15 point pr. kamp, fortsætte det høje niveau han har spillet med i sæsonen. Og kan Rabbits få mere valuta for pengene fra Richard Granberry, så er de godt på vej.

Forventet slutplacering i grundspillet: 3-5
Forventet kvartfinalemodstander: BMS Herlev Wolfpack, Værløse Blue Hawks eller Team Fog Næstved

#5 Team FOG Næstved 22 kampe spillet (12 sejre og 10 nederlag)

Resterende program: 12/3 Bakken Bears (H), 18/3 Copenhagen Basketball (H), 24/3 HIC (H) og 29/3 BK Amager (U)

Netop som man troede at Team FOG ville ende på 5. pladsen i PRO A begyndte holdet at røre på sig med tilgangen af Frederik H. Nielsen. Først blev en sejr i Randers fulgt op med endnu en udebanesejr mod Horsens IC.  Holdet mangler 4 kampe i grundspillet og skal i hvert fald vinde 3 af disse, måske alle 4 for ende på en højere placering i grundspillet.

Med Frederik HN på banen har holdet måske fået den styrmand som de manglede og som kan lede holdet de kriser som man af og til ser på banen, hvad enten det er det spillemæssige eller frustration over kendelserne ikke lige går den rigtige vej. En sejr i den første kamp efter landsholdspausen mod Bakken Bears vil give holdet et kampe boost i den rigtige retning med at nå en højere placering i PRO A. Modsat vil et nederlag med stor sandsynlighed betyder at holder ender på 5. pladsen

Forventet slutplacering i grundspillet: 4-5
Forventet kvartfinalemodstander: Svendborg Rabbits eller Randers Cimbria

Hvem går til slutspil
De 5 hold fra PRO A og de 3 bedste hold fra PRO B kvalificerer sig til slutspillet. Og kvartfinalerne som spilles bedst á 5 kampe spilles således:

Nr. 1 i PRO A mod nr. 3 fra PRO B
Nr. 2 i PRO A mod nr. 2 fra PRO B
Nr. 3 i PRO A mod nr. 1 fra PRO B
Nr. 4 i PRO A mod nr. 5 fra PRO A

Flere artikler

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken

Årets dommer i Basketligaen

Alle gode gange tre. For tredje sæson i træk er Carsten Kristensen blev udnævnt som årets dommer i Basketligaen. Carsten Kristensen er

Årets unge spiller i Basketligaen

Det er blevet tid til at kåre sæsonens sidste spillerpris. Vi runder sæsonpriserne af med årets unge spiller i Basketligaen, der for