Skip to content

Kvalitetsforøgelse af stats i BL

Facebook

BL har siden 2020/21 sæsonen sluttede haft fokus på at forbedre stats som der bliver taget live i forbindelse med kampene. Stats er en vigtig del af kampene i BL da langt de fleste spillere bruge stats som dokumentation for deres karriere. Derfor er det en absolut nødvendighed at de er så korrekte som overhovedet muligt.

11 kursister fra 5 af BL-klubberne har derfor de sidste 14 dage gennemgået et kursusforløb afholdt af FIBA. Kurset bestod først af et E-learningsmodul der blev afsluttet med en test der skulle bestås (for at kunne fortsætte kurset), herefter 2 online workshops, en hjemmeopgave der bestod i at man skulle analyse en hel kamp med forskellige spilsituationer og endelig blev det hele rundet at med endnu et test, hvor der skulle svares rigtigt på mindst 75% af de 30 spørgsmål der blev stillet, før kurset var bestået. 10 af de 11 kursister slap gennem nåleøjet.

Et bestået kursus udløser en FIBA-Licens der er gyldig i 2 år og giver ret til at sidde ved Livestats i BL, også ret til at sidde ved internationale landskampe og Europa-cup kampe. De 10 kursister der erhvervede sig en FIBA-Licens er:

Marc Kongsgaard Pedersen, Randers Cimbria

Ivan Guerrero, Svendborg Rabbits

Nicolas Seijo, Svendborg Rabbits

Sebastian Halkier, Værløse BBK

Simon Fonnesbech, Værløse BBK

Rasmus Vindfeld, Værløse BBK

Jonas Wolffhechel, Værløse BBK

Mikkel Aagaard, BK Amager

Oliver Bay, Bakken Bears

Jan Gjettermann, League Manager

Har du lyst til at høre mere om stats i BL eller kunne du tænke dig at lære at sidde ved stats i kampene i BL, så tøv ikke med at kontakte League Manager Jan Gjettermann på jgj@basket.dk. Typisk sidder man 2 personer ad gangen ved en kamp, hvor den ene taster alt hvad der sker i kampen ind på computeren og den anden er en “caller” der fortæller hvad der sker.

Flere artikler

Geof Kotila er gået bort

Kære Alle Det er med stor sorg at vi må meddele at Geof Kotila er gået bort. Vores tanker er hos familien