Facebook
Sebastian Åris i hvid og Siler Schneider i gul

På gensyn efter jul.

Basketligaen ønsker alle en god jul, vi er tilbage igen allerede onsdag d. 29. december.

I ugens første kamp fik Svendborg Rabbits atter vist, at de hører til på øverste hylde. Spændingen var høj, da Horsens IC gæstede Rise Sparekasse Arena, og tilskuerne havde ligeledes nerverne ude på tøjet, da den ellers stille Khalil Ahmad indledte et 8-0 scoring run. Gæsterne var kun nede med 1 point med 5 minutter og 36 sekunder tilbage, men her fik Svendborg Rabbits igen det gode holdspil frem, og sendte hele 18 point igennem nettet de sidste 5 minutter af kampen. Topscorer for kampen blev Andy Cleaves med 32 point, 4 rebounds og 4 assist. Sebastian Åris fik en flot double double med 26 point, 11 assist og 5 rebounds.

BK Amager skulle endnu engang huse ugens TV-kamp. Der var god stemning i hallen, og hemmeholdet kom flyvende fra start med en føring på 21-8. Højt at flyve, dybt at falde. theView Copenhagen var iskolde i første periode, men begyndte så småt at komme i gang i anden periode. Efter lidt rotation fik Coach Jeffrey Fawme endelig fundet den rette lineup, og her var det specielt Andy Ramírez, der ledte holdet. Ved halvleg var kampen helt lige, og de sidste to perioder var derfor helt åbne. Det blev tydeligt fra start af, at theView Copenhagen havde fået styr på deres spil og de kiggede sig ikke tilbage efter pausen. theView copenhagen vinder kampen 72-82, og ledt af Andy Ramírez, der blev noteret for 22 point, 7 rebounds, 5 assist og 5 steals.

Fredag aften mødte Værløse Blue Hawks og Bears Academy endnu engang hinanden. De to første sejre er gået til Værløse, som senest slog Bears Academy på hjemmebane i pokalturneringen. Derimod fik denne kamp en anden tone i anden og tredje periode, da gæsterne vandt disse med 17 point. Spændende blev det, da værterne endnu engang skruede op for intensiteten i fjerde periode, og kæmpet sig tilbage i kampen. Sejren gik denne gang til Bears Academy og kampen endte 73-74. Anton Harbo blev topscorer med 23 point, 4 rebounds og 3 assist.

BMS Herlev tog lørdag eftermiddag imod Svendborg Rabbits på hjemmebane. Gæsterne klarede arbejdet tidligt, og gik til pause med en føring på 22 point. Dette gjorde, at minutterne blev fordelt pænt imellem de 9 spillere, de havde taget med på turen til København. Samme var gældende for værterne, der ligeledes havde alle man i aktion, som alle blev noteret for point. Kampens store stjerne var dog gæsternes guard Corey Silverstrom, som havde 35 point, 5 rebounds og 4 assist. Svendborg Rabbits fik dermed deres tredje sejr i træk med scoren 79-100.

Bakken Bears og Randers Cimbria leverede et brag af en basket kamp på SPORT LIVE, da de mandag aften spillede i Vejlby-Risskov Hallen. De tomme tilskuerpladser var fyldt med bamser, og de frivillige formåede at afvikle Bakken Bears traditionsrige ”Teddy Bear Toss”. Der var spænding til det sidste forrige gang holdene mødtes i Randers, og det skulle basket Danmark heller ikke snydes for denne gang. Kampen var tæt på at blive afgjort, da hjemmeholdet var oppe med 16 point i anden periode, men gæster fra Randers var langt fra ude af kampen. På kort tid fik Randers Cimbria hentet ind, og så blev det pludselig en tæt kamp. Det stod helt lige i fjerde periode og med Randers Cimbria på bolden, havde de muligheden for at afgøre kampen. Det blev til en misset chance fra Brandon Randolph, og kampen gik i overtid. Den store stjerne i overtiden var Darko Jukic, som scorede 12 af sine 21 point i de første 3 minutter af overtiden. Bakken Bears vinder kampen 125-122 og fortsætter dermed deres sejrsstime, der nu er på 10 sejre i træk. Topscorer i kampen var Chris Nielsen med 24 point og 4 rebounds.