Skip to content

3 tætte opgør i 5. uge

Facebook
Photo cred: Robert Piil

En efterårsferie med flere spændende kampe.

BK Amager åbnede 5. uge af Basketligaen op med en tur til Svendborg, hvor de endnu ubesejrede kaniner ventede. Gæsterne forsøgte sig med en lidt større starting lineup end normalt, og det bar frugt igennem nogle dele af kampen. Mange havde nok spået, at Svendborg Rabbits ville køre gæsterne over med deres seneste sejr over Randers Cimbria. Men efter en knap så god første halvleg der sluttede med en teknisk fejl til bænken og stillingen 51-27, så fik de vendt skuden i anden halvleg, og vandt både tredje og fjerde quarter med sammenlagt 5 point. Svendborg Rabbits kunne efter kampen se yderligere 2 point tikke ind på kontoen og en endnu udbrudt sejrstime på 5 i træk.

Ugens tv kamp blev en spændende affære imellem BMS Herlev og gæsterne fra theView Copenhagen. Første opgør i kampen om København blev vundet af theView Copenhagen, der kom bedste fra start. Fem hurtige point udløste en hurtig timeout af hjemmeholdet. Kampen bølgede frem og tilbage og BMS Herlev kunne gå til halvleg med en smal føring på 1 point. I anden halvleg forsatte spændingen og de to hold var kommet for at vise sig fra deres bedste side.
Kort inden tredje quarter slutter er det udeholdets David Christophersen, der er holdets store helt. Hans første scoring i kampen er et and one layup, hvor han udligner til 71-71. Kort efter på en aflevering fra feltet sætter han en 3’er, og gæsterne kan dermed gå til 4 quarter med en føring på 3 point.
I fjerde quarter bølger kampen fortsat frem og tilbage, men med 7 minutter og 47 sekunder tilbage i kampen laver anfører Frederic Filsoof et layup, der endnu engang bringer theView Copenhagen i front med 1 point. I næste angreb for gæsterne sender Zeke Moore en aflevering tværs over banen til David Christophersen, der rammer endnu en 3’er fra samme sted og stillingen er herefter 75-79.  Trods at hjemmeholdet flere gange kommer indenfor 3 points rækkevidde, får gæsterne svaret igen og Zeke Moore scorer hele 11 af hans 29 point i fjerde quarter, og sikrer dermed sit hold sejren.

Fredag aften i Nordsjælland tog Værløse Blue Hawks imod Horsens IC. Gæsterne havde kampen forinden fået sæsonens første sejr, og kom for at fortsætte de gode takter. Det så ud til at køre som smurt, da gæsterne kunne gå til halvleg med en føring på 13 point og stillingen 33-46. De kom dog ikke let til sejr, da Værløse Blue Hawks kom som skudt ud af en kanon og vandt tredje quarter 33-21. Det gode spil fortsatte ind i fjerde quarter og med en 3’er scoret af Asbjørn Nerlov. kom hjemmeholdet pludseligt foran med cifrene 69-68. Kort efter kommer Andy Cleaves fra Horsens IC på linjen og rammer 1 af 2 og kampen er nu helt lige. Mikkel Hauge der spillede en rigtig flot kamp, kommer til kurven og bringer igen sit hold i front 71-69. Det er dog den sidste føring i kampen for Værløse og selvom de flere gange kommer tæt på, må de til sidst se sig slået med 5 point og slutresultatet 84-89.

To ud af de tre ubesejrede hold i ligaen stod lørdag eftermiddag overfor hinanden i Næstved Arena. I de første to quarters lignede det en sejr der stille og roligt skulle køres hjem af Bakken Bears. Det skulle dog ikke være så let for holdet fra Århus, og trods en halvlegsføring på 17 point, kom hjemmeholdet ud fra pausen med fornyet energi. I tredje quarter fik de reduceret gæsternes føring til kun 4 point, men lidt hurtig offensivt spil i de sidste 2 minutter af perioden fra Bakkens Marvelle Harris, Darko Jukic og Morten Sahlertz får de udbygget føringen til 12 point inden sidste periode. En spændende fjerde periode hvor Team Fog Næstved kommer tæt på i kampens døende sekunder, og da Darko Jukic brænder 2 fra linjen, kunne man fra Næstved lejren havde håbet på en hurtig rebound og scoring, men sådan skulle det ikke gå da Marvelle Harris fik fingrene i angrebs rebounden. En hurtig fejl for at stoppe spillet fik sendt ham på linjen hvor han ramte 2 ud af 2 straffe, og Bakken Bears dermed gik fra kampen som et af de nu kun to ubesejrede hold i Basketligaen.

BMS Herlev skulle for anden gang i denne uge i kamp og denne gang som udehold i Randers. Randers Cimbria, der i sidste runde tabte til Svendborg Rabbits, kunne bruge denne kamp til at komme tilbage på sporet. En kamp der aldrig rigtig var i fare for hjemmeholdet, og BMS Herlevs eneste føring i kampen var i starten af første quarter. Otte af de ti spillere der var på banen for Randers Cimbria kom på scoringstavlen. Lidt overraskende var det måske, at Robert Crawford ikke fik noget ud af sine fem forsøg på 16 minutter. Brantley Bynum var dog godt kørende i kampen og blev noteret for en double double med 23 point og 11 rebounds.

I den sidste kamp i efterårsferieugen kunne Bears Academy glæde sig over en storsejr over theView Copenhagen på hjemmebane. Efter en tæt første periode begyndte hjemmeholdet at trække fra gæsterne. Bears Academy kunne gå til halvleg 46-28 og være tilfredse med både den defensive og offensive indsats i de første 20 minutter af kampen. theView Copenhagen kom bedre fra start i tredje periode, men længe varede det ikke før hjemmeholdet svarede igen og perioden sluttede 20-20. Sidste periode fortsatte lidt i samme spor, det var den eneste periode i kampen der blev vundet af gæsterne fra København og kampen endte 82-65.

Flere artikler

19. september går det løs

Kampprogrammet for 2024/25 sæsonen er næsten på plads og forventes endelig klar inden for 14 dagen. Dog kan vi allerede nu løste

Sådan spilles BL 2024/25

Sæsonen 2024/25 afvikles med de samme 11 hold som i sidste sæson og der spilles efter følgende plan. GrundserienAlle 11 hold møder

Bakken Bears er dansk mester

Bakken Bears har gjort det igen. Bakken Bears er for ottende sæson i træk dansk mester. Det er 22. gang, at Bakken