Skip to content

Bakken Bears er dansk mester 2022/23

Facebook

For 21. gang i klubbens historie og for syvende sæson i streg er Bakken Bears danske mestre.

Det er en kendsgerning, efter de med en sejr på 66-87 i den fjerde DM-finale lukkede og slukkede finaleserien med en samlet sejr på 4-0.

Bakken Bears fuldender dermed The Double, eftersom de tidligere på sæsonen sikrede sig sejren i pokalturneringen med en finalesejr mod Randers Cimbria.

Årets Finals Most Valuable Player-pris gik til Bakken Bears´ Ryan Evans, der udmærkede sig i de fire finaler mod Team FOG.

Bakken Bears slutter altså en historisk tæt Basketligaen-sæson med endnu et dansk mesterskab til samlingen, mens Team FOG Næstved runder en flot – og tilsvarende historisk – sæson af med et sæt medaljer af den næstfineste karat.

Team FOG Næstved, der blev toer i Playoff A, var en debutant i finaleregi i Basketligaen og kan derfor være stolte af deres præstationer i den nu netop afsluttede sæson.

Bronzemedaljerne gik til Randers Cimbria, hvorimod Horsens IC måtte nøjes med fjerdepladsen.

Bakken Bears viste klassen i anden halvleg

Bakken Bears´ 22. DM-titel kom i hus efter en underholdende på Sydsjælland, hvor Bjørnene gennem næsten hele første halvleg var bagud.

Team FOG Næstved lagde fra dagen med et lynhurtigt tempo, og dette fik de belønning for. Undervejs i første halvleg var mandagens hjemmehold oppe med otte point, men Bakken Bears formåede at lukke hullet, hvorfor pausestillingen var helt lige, 39-39.

Første periode gik lige efter bogen for Næstved, men i anden periode var der langt mellem scoringer for Næstved, der dog samtidig formåede ikke at lade Bakken stikke af.

Team FOG Næstved havde gjort mange ting rigtigt i løbet af de første 20 minutter og havde ligesom i kamp tre i torsdags lidt momentum, men i anden halvleg tog Bakken Bears så sandeligt over.

Tredje periode blev vundet med 6-21, og så begyndte det at se umådeligt svært ud for hjemmeholdet, der skulle lave et stort comeback i fjerde periode for at fremtvinge en kamp fem.

Dette lykkedes Team FOG dog ikke med.

Derfor er Bakken Bears danske mestre anno 2022/23.

Bakken Bears besejrede Team FOG Næstved med 66-87.

Opgørets topscorer var Ian Dubose med 21 point. Topscorer for Bears var Michel Diouf med 17 point.

Nu går Bakken Bears og Team FOG Næstved som de sidste to hold på en velfortjent sommerferie, inden Basketligaen vender tilbage i fuld styrke i september/oktober.

Flere artikler

Spændende sæson 2022/23 er slut

Mandag aften sluttede sæsonen i Basketligaen, da Bakken Bears på overbevisende vis sikrede sig det danske mesterskab med en samlet finalesejr på

Årets dommer i Basketligaen

Vi er nu ved at være nået til vejs ende i sæsonkåringerne for Basketligaen 2022/23. Den eneste pris, vi mangler, er “Årets